Dacă nu poți să dormi profund din cauza unui program insuficient de somn, te poți confrunta cu o multitudine de probleme de sănătate.

De asemenea, îți va scădea performanța fizică și mentală în timpul zilei, spun experții.

Citește și: EXCLUSIV- Nutriționist: ”O porție de pepene roșu poate înlocui cu succes o felie de tort”. Care este porția ideală și cine nu ar trebui să consume acest fruct?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Se adaugă, desigur, efectele negative asupra stării de spirit atunci când te simți obosit.

Fructul care face minuni seara înainte de culcare

Însă, există un fruct pe care îl poți mânca înainte de a te pregăti de somn și care te va ajuta să te odihnești și să te simți mult mai bine când te trezești dimineața. Acest fruct miraculos este kiwi.

Specialiștii de la  BedKingdom.co.uk  au împărtășit de ce fructele kiwi reprezintă o modalitate fantastică de a te relaxa seara: „Fructele kiwi au fost incluse în rutina de culcare a multor oameni, de mulți ani, iar știința susține valoarea acestui fruct ca ajutor pentru somn”.

„Studiile au arătat că fructele de kiwi pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului, a timpului de somn și a eficienței somnului după o lună de consum regulat de kiwi înainte de culcare.

Acesta conține cantități mari de serotonină și antioxidanți, precum și vitamine cum ar fi acidul folic și vitamina B, care pot ajuta la tratarea tulburărilor de somn, precum și la resetarea programului de odihnă”, spun specialiștii în nutriție.

Ce trebuie să eviți seara

De asemenea, experții recomandă să nu consumăm cofeină prea târziu, nici cafea, dar nici cola.

„Poate dura până la 10 ore să fie eliminată cofeina total din fluxul sanguin", prin urmare, poate interfera cu un somn adecvat.

Și dacă faci exerciții pe seară sau noaptea, ar fi timpul să-ți schimbi rutina, deoarece studiile au descoperit că dimineața este cel mai bun moment pentru a te antrena.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si