Close sidebar
Close sidebar

Ce NU trebuie să conțină niciodată pachetul dat de pomană. Sfatul preotului Silviu Biriș: "Dacă tăticu iubea băutura..."

Preotul Silviu Biriș a explicat ce ar trebui să conțină un pachet dat de pomană. Iată ce nu ar trebui să pui în pachetul oferit pentru pomenirea celor urcați la cer.

Elena Tasca,

Silviu Biriș, despre parastase și pachetele date de pomană

[Sursa foto: basilica.ro/istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Silviu Biriș este preotul care a lăsat scena teatrului și actoria pentru a se dedica lui Dumnezeu. Preotul a ales calea credinței pentru a se apropia de Dumnezeu, după ce a divorțat de soția sa.

"La Teologie am ajuns din dorința de a mă apropia mai mult de Dumnezeu și de a înțelege cum e rânduiala în biserică, cum e tradiția, care e rolul bisericii în viața omului(...) Totul a venit pe baza acestei dureri pe care am simțit-o în urma divorțului de mama copiilor și am făcut tot ce se poate omenește ca să refac familia și să o întorc din drum. Dar nu a fost să fie. Și nici ea nu și-a mai dorit", a declarat Silviu Biriș pentru romaniatv.ro.

Silviu Biriș

[Sursa foto: Facebook]

Preotul a vorbit despre menirea pomenilor și a parastaselor și care este, de fapt, menirea lor. Silviu Biriș a explicat și ce nu ar trebui să conțină niciodată pachetul dat de pomană.

Citeste si: Câți bani va primi Simona Halep de la ITIA după reducerea suspendării. TAS a publicat motivarea deciziei după șapte luni de la anunțarea ei- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

Citește și: Calendar creștin-ortodox, sâmbătă 12 octombrie 2024. Biserica prăznuiește mai mulți sfinți

Ce NU trebuie să conțină niciodată pachetul dat de pomană

Silviu Biriș a mărturisit că pomenile și parastasele sunt pentru ca oamenii să păstreze legătura cu cei urcați la ceruri.

Părintele a explicat că nu există o regulă pentru conținutul pachetului, dar trebuie respectate zilele de post.

De asemenea, părintele a lăsat de înțeles că anumite lucruri ar trebui evitate. De exemplu tradiția spune că pentru sufletul celor decedați, oamenii trebuie să împartă ce le plăcea lor. În cazul în care o persoană a murit din cauza alcoolului, ar fi bine, totuși, de evitat.

Citește și: Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși, duminică 13 octombrie, cu o înainte de Sf. Parascheva

Silviu Biriș

[Sursa foto: basilica.ro]

"În legătură cu pachetele care se fac la parastas sau la pomeniri, nu există un număr sau o dogmă care să-ți spună exact câte sau ce anume trebuie să conțină un pachet. Trebuie să ținem cont că, în zilele de post, pachetul nu trebuie să aibă produse care conțin carne sau lapte sau derivate din lapte și ouă. Iar în privința conținutului pachetelor sau a numărului lor exagerarea nu e bună. Sunt și cazuri excepționale, când oameni înstăriți oferă o masă caldă unui așezământ de bătrâni sau de copii instituționalizați. Ca o observație personală, cred că de multe ori se exagerează cu cantitatea mare de colivă, care se face de către oameni. O mare parte rămâne neîmpărțită și, ori se strică, ori ne face… obezi. Pomenile fac legătura noastră cu lumea nevăzută către care sufletul celui decedat se îndreaptă. Pomenirea celor adormiți, la soroacele stabilite de biserică, ajută mult, ca și rugăciunea, la judecata lor particulară. Acum, dacă tăticu iubea băutura și a murit și alcoolic nu trebuie să punem în pachetele pe care le împărțim pentru sufletul lui băutură și țigări, căci nu ajută, nici sufletului lui, nici celor care le consumă", a declarat Silviu Biriș, potrivit informațiilor transmise de aceeași sursă  click.ro.

Citeste si: Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?- kfetele.ro

Citeste si: Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO: "Militează împotriva violenței asupra femeilor, dar videoclipurile ei sunt pline de violență și imagini vulgare"- radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI