Close sidebar
Close sidebar

Ce preț are vaccinul antigripal în 2020?

Vaccinul antigripal este mai căutat, în comparație cu anii precedenți, din cauza pandemiei de coronavirus.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sezonul de vaccinare antigripală a început în această toamnă. Ministerul Sănătății a anunțat că a început campania anuală de vaccinare antigripală gratuită pentru sezonul 2020-2021. Astfel, s-au achiziționt 3 milioane de doze de vaccin antigripal, dublu față de cantitatea comandată în urmă cu un an.

La jumătatea lunii septembrie, Ministerul Sănătății a distribuit prima tranșă, de 330.000 de doze, către Direcțiile de Sănătate Publică. Acestea, la rândul lor, le vor da către medicii de familie și către spitale. Celelalte doze (în număr de 2.760.000) vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie. Prioritate au copiii care n-au mai fost imunizați împotriva gripei, pentru că trebuie să facă două doze la un interval de o lună, dar și femeile însărcinate și vârstnicii cu boli cronice.

Vaccinul antigripal e la mare căutare în farmacii

Citeste si: VIDEO- Frig și dezinfectanți. Pielea are nevoie de hidratare profundă

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Apocalipsa după OMS: numărul morților de COVID-19 s-ar putea dubla înainte ca vaccinul să fie funcțional

Citeste si: S-a descoperit spray-ul nazal care oprește COVID-19. Cum se folosește

Vaccinul antigripal nu este mereu pe stoc în farmacii

Cei care doresc să cumpere vaccin antigripal, fără să își mai aștepte rândul la medicul de familie, o pot face în farmacii, acolo unde prețul unui vaccin este de 55,5 lei. Cu toare acestea, farmaciile nu au mereu vaccinul antigripal pe stoc, cererea fiind uriașă, mai ales că oamenii sunt panicați din cauza pandemiei de coronavirus, care înregistrează un al doilea val în această toamnă.

Medicii recomandă vaccinul antigripal tetravalent pentru acest sezon, adică cel care protejează împotriva a patru virusuri gripale. Acestea ofera protectie împotriva acelorasș virusuri ca vaccinul trivalent (virusul gripal A (H1N1), virusul gripal A (H3N2), virusul gripal B), la care se adaugă un virus suplimentar B. Vaccinul protejează oganismul împotriva celor patru tulpini de virus la 2-3 săptămîni după administrare.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI