Cei 19 pacienti internati la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov au varste cuprinse intre 14 si 22 de ani.

Potrivit managerului spitalului, Ramona Ionescu, pacientii se afla sub tratament si se simt bine, urmand sa fie

externati zilele urmatoare.
Dintre cei 19 pacienti, la un tanar din Tarlungeni a fost confirmata boala in urma unui test rapid, iar la alti patru, apropiati ai tanarului decedat, se asteapta rezultatele, probabilitatea de infectie fiind ridicata.

Tuturor pacientilor internati li s-a recoltat lichid cefalo-rahidian pentru confirmarea sau infirmarea infectiei bacteriene, iar unde a fost cazul s-au facut si punctii lombare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In ultimele doua zile, niciun pacient nu s-a mai prezentat la spital.

In total, au fost consultate 200 de persoane care au intrat in contact cu baiatul de 17 ani diagnosticat cu meningita bacteriana si care a murit joi la Spitalul de Pediatrie din Brasov.

De asemenea, s-au facut dezinfectii la Spitalul de Pediatrie, unde a decedat tanarul de 17 ani, dar si la scolile unde invatau tinerii care au ajuns la spital, respectiv Liceul Silvic din Brasov, Colegiul National Mesota si Scoala Generala din Tarlungeni.

Adolescentul care a decedat avea 17 ani si era din Tarlungeni. In urma cu o saptamana, el participase impreuna cu prietenii la o petrecere de majorat la Purcareni, dupa care s-a imbolnavit. El a ajuns la spitalul de Pediatrie din Brasmiercuri seara si in cateva ore s-a stins. Potrivit medicilor boala a avut o evolutie fulminanta. Trupul tanarul a fost dus la Medicina Legala pentru autopsie. 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si