La data de 29 mai 2024, în Calendarul Ortodox este pomenită Sfânta Muceniță Teodosia din Tir (Fenicia). Biserica Ortodoxă o sărbătorește în această zi pe cea care a murit în numele credinței în Dumnezeu la vârsta de 18 ani!

Calendar Ortodox 29 mai 2024: Sfânta Muceniță Teodosia din Tir

Sfânta Muceniță Teodosia a fost originară din Tir (Fenicia). Sfânta Teodosia s-a apropiat de cei care au fot închiși în temniță pentru ca nu mai jertfeau idolilor și le-a întărit credința în mucenicia lor.

"Întinzându-se asupra noastră până la cinci ani prigoana de la păgânii închinători la idoli, în două zile ale lunii aprilie, chiar la praznicul Învierii Domnului, în cetatea Cezareea Palestinei o fecioară credincioasă și cinstită de neam din Tir, care nu avea încă optsprezece ani, s-a apropiat de cei care erau închiși în temniță, legați pentru Hristos, și le spunea cu îndrăzneală despre împărăția lui Dumnezeu. Ea le-a urat de bine, rugându-i s-o pomenească înaintea Domnului când vor sta înaintea Lui, după sfârșitul nevoinței lor cei mucenicești. Văzând ostașii pe fecioară că vorbește cu cei legați pentru Hristos, au răpit-o ca și cum făcuse un mare rău și au adus-o la ighemonul Urban spre cercetare. Ighemonul, fiind plin de mânie și de sălbăticie cumplită de fiară, a muncit-o cu cumplite munci, strujindu-i până la oase coastele și sânii cu unghii de fier; dar ea, fiind cu fața luminoasă, pe toate le răbda cu curaj. Deci, a poruncit s-o înece în adâncul mării",

a spus Evsevie, episcopul Cezareei Palestinei, martor ocular, potrivit doxologia.ro.

Soldații care păzeau temnițele prizonierilor au dus-o apoi pe Sfânta Muceniță Teodosia din Tir în fața judecătorului. Când a auzit ce fapte săvârșea Sfânta Muceniță Teodosia din Tir, judecătorul a ordonat soldaților să îi lege o piatră de gât și apoi să o arunce în mare.

Citește și: Ce sărbători sunt în luna iunie 2024. Calendar ortodox pentru prima lună de vară

Sfânta Muceniță Teodosia din Tir

[Sursa foto: Doxologia.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Credința în Dumnezeu și grija Lui asupra Sfântei Mucenițe Teodosia din Tir, au purtat-o la suprafața apei, nevătămată.

Sfânta Muceniță Teodosia din Tir a mers în fașa judecătorilor ținând în mână piatra care trebuia să o coboare în adâncurile apelor. Judecătorul a poruncit atunci să i se taie capul.

În următoarea noapte, Sfânta Muceniță Teodosia din Tir a apărut în fața părinților, înconjurată de o lumină cerească negrăită, rostindu-le acestora următoarele:

Citește și: Horoscopul zilei de 29 mai 2024: Zodiile care primesc vești bune

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Sfânta Muceniță Teodosia din Tir

[Sursa foto: Doxologia.ro]

"Vedeți voi ce mare este slava și harul Hristosului meu, de care voiați să mă lipsiti?", a mărturisit Sfânta Muceniță Teodosia din Tir, potrivit crestinortodox.ro.

Teodosia s-a urcat în împărăția cerurilor în anul 308, când avea vârsta de 18 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si