Deloc siguri pe ei, daca Romanati a fost om sau judet, cei din Consiliul Judetean Olt o pusera de-un referendum! Nu de alta, dar parese ca, in rest, toate merg struna si nu mai e nimic de facut pentru cetateni. Cu mana bagata adanc in vistierie, autoritatile au pus la bataie o jumatate de milion de lei, pentru un moft.

“Unii spun ca e un moft. Nu este vorba despre niciun moft, vreau sa va spun ca 5 miliarde nu este o suma mare”, spune un localnic.

15 octombrie este data la care oltenii sunt asteptati la urne. Teoretic, pentru ca practic, multi nici nu stiu de ce li s-a pregatit.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

De altfel, vicepresedintele consiliului judetean Olt recunoaste ca nu a facut niciun sondaj prin care sa afle si parerea oamenilor. Probabil ca daca ar fi facut-o, s-ar fi gandit de doua ori...

“Olt, Olt sa ramana.

Toata lumea, Olt. Da, si mergem la referendum si zicem "NU", spun oamenii.

Din biroul vicelui, vin, insa, asigurari ca oltenii transformati in romanatzi nu vor sta la cozi.

“Vreau sa va informez ca nu se va schimba niciun act de stare civila, niciun numar de inmatriculare, nu se va schimva niciun certificat de inmatriculare a unui autoturism, decat atunci cand se va face un act de vanzare cumparare sau in momentul cand expira”, spune viceprimarul.

In perioada interbelica, regiunea Olteniei includea si judetul Romanati, care-a avea resedinta in Caracal. El a fost desfiintat in 1950, odata cu reforma administrativa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si