Close sidebar
Close sidebar

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti cumperi o casa la tara?

O casa la tara, departe de tumultul orasului, poate fi locul ideal pentru a-ti petrece timpul alaturi de familia ta.

Roxana Lupea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Desi linistea pe care ti-o poate oferi viata in mediul rural este minunata, trebuie sa privesti din mai multe perspective si sa iei in serios fiecare aspect care iti poate influenta decizia.

Alimentarea cu apa

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este alimentarea locuintei cu apa. Apa este necesara fiecarei gospodarii, fie ca este vorba despre apa potabila sau despre apa menajera. De cele mai multe ori o casa la tara nu va fi racordata la o retea de alimentare cu apa si nici la canalizare. Astfel că realizarea unor foraje puturi apa ajunge sa fie cea mai buna solutie a gospodariilor din mediul rural.

Dar trebuie sa stii ca investita va fi una costisitoare, pentru ca vei avea nevoie de anumite filtre si de o statie de dedurizare pentru ca apa sa fie potabila.

Reteaua termica

Majoritatea locuintelor din zona rurala din tara noastra nu sunt legate la o retea de termica. In acest caz, poti alege intre o soba clasica pe lemne si o centrala termica. O soba pe lemne are avantajul major ca vine la pachet cu costuri reduse de montare si de intretinere, dar poate fi greu de folosit.

Pe cand centrala termica include avantajul comoditatii utilizarii pentru care vei fi nevoit sa scoti din buzunar sume mai mari de bani.

Drumurile

Drumurile sunt un alt aspect de care trebuie sa tii cont daca vrei sa te muti la tara. Chiar daca drumurile vor fi asfaltate, starea acestora poate fi una lamentabila. In alta ordine de idei, noua ta locuinta poate fi situata intr-o zona neasfaltata, astfel ca va trebui sa iti echipezi autoturismul corespunzator.

Pretul de achizitie

Inainte de toate trebuie sa stii ca pretul de cumparare al unei case in mediul rural poate depasi de multe ori chiar pretul unui apartament dintr-un mare oras. Dar acest lucru nu trebuie sa te descurajeze, deoarece viata la tara vine la pachet cu avantaje de care te vei bucura impreuna cu familia ta. De asemenea, nu uita de taxele pe care trebuie sa le platesti anual pentru noua ta casa.

Adaptarea la viata la tara

Primele zile pe care le vei petrece in noua ta locuinta te vor ajuta sa te adaptezi la ce inseamna viata de zi cu zi intr-o localitate mica. Aerul proaspat, vecinii prietenosi, zilele linistite sunt doar cateva dintre avantajele de a trai la tara. Pe de alta parte, locurile din care iti vei face cumparaturile pot fi indepartate, iar autobuzele publice pot circula rar sau chiar deloc.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

In concluzie, achizitia unei case la tara este un moment important pentru care trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. Alimentarea cu apa sau reteaua termica te vor face sa scoti bani in plus din buzunar, dar nimic nu se poate compara cu traiul intr-o zona linistita, lipsita de poluare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI