Close sidebar
Close sidebar

Cea mai bună rețetă de sarmale! Ingredientul unic care dă savoare

O rețetă unică de sarmale a devenit virală. Cei care au încercat-o au fost cuceriți de gustul autentic. Un singur ingredient transformă clasicele sarmale într-un preparat minune.

Elena Tasca,

Sarmale

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sarmalele sunt unul dintre preparatele preferate de români. Considerat tradițional-românesc, preparatul a fost interpretat în mai multe moduri de-a lungul timpului.

Variantă românească reinterpretată sau rețetă original turcească, sarmalele în foi de ceapă i-au cucerit pe români și nu numai.
Iată cea mai bună rețetă de sarmale!

Citește și: Dulceață de gutui data de răzătoare: Cât zahăr se pune la această rețetă?

Cea mai bună rețetă de sarmale în foi de ceapă

Lista ingrediente umplutura sarmale:

- 4-5 cepe mari, cu straturi groase,
- 200 g de carne tocată, care poate fi de orice tip dorești
- 100 g de orez, o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt sau o legătură de mărar tocat mărunt
- o roșie mică, tăiată cubulețe sau o lingură de pastă de roșii
- sare și piper în funcție de gust
- o lingură de boia dulce sau iute
- 1 sau 2 lingurițe de scorțișoară

Lista ingrediente sos:

- 2 sau 3 linguri de pastă de roșii
- o lingură de ulei de măsline
- o lingură de zahăr
- 250 ml apă călduță
- sare și piper după gust

Citește și: VIDEO Rețeta zilei: brioșe cu dovleac! De ce ingrediente aveți nevoie?

Cum se prepară:

Pentru început, foile de ceapă trebuie lăsate să fiarbă aproximativ 10 minute, până când se vor înmuia ușor. După ce au devenit moi, trebuie scoase din apă și lăsate să se răcorească.

Citeste si: Silviu Prigoană a fost înmormântat în mare secret. Afaceristul a fost condus pe ultimul drum fără preot și fără slujbă- kanald.ro

Citeste si: Silviu Prigoană, înmormântat în secret! Fiul său cel mare a confirmat. PRIMELE IMAGINI- wowbiz.ro

Citeste si: Doi tineri au fost găsiți morți la marginea unui drum, în 1978. Poliția a aflat abia acum ce s-a întâmplat- antena3.ro

Când s-au răcit, foile de ceapă trebuie să fie separate una de alta.

Orezul spălat și fiert se amestecă cu carnea tocată, cu pătrunjelul, cu mărarul, cuburile de roșii, cu sarea, cu piperul, boiaua și scorțișoara.

Compoziția amestecată bine se pune apoi în foile de ceapă, pe rând, și se rulează precum sarmalele clasice în varză sau foi de viță de vie.

După ce au fost umplute, sarmalele se pun într-o cratiță, iar peste ele se toarnă pasta de roșii amestecată cu ulei de măsline, zahăr, sare și piper, puțină apă călduță.

Cratița cu sarmale se va lăsa la fiert, la foc redus, pentru 30-40 de minute.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI