Desi contestata de fumatori, dar si de proprietarii de cluburi si cafenele, care isi vedeau afacerile in pericol, legea a intrat in vigoare fara a fi acceptat macar un amendament. Astfel, in nici un restaurant, cafenea sau club nu se accepta fumatul. In plus, acesta este interzis in orice loc public unde exista trei pereti si acoperis.

Petitii peste petitii au facut fumatorii, care au declarat ca se simt marginalizati, ca li se incalca drepturile.

Unii patroni au reusit sa fenteze legea si au facut “cluburi special pentru fumatori”, aceasta fiind singura portita a legii lasata fumatorilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Ei bine, cand nimeni nu mai credea ca mai exista vreo sansa de modificare a legii, sfarsitul anului 2016 a venit cu declaratii dure ale ministrului Sanatatii, suparat ca parlamentarii discuta din nou modificarea legii pentru prevenirea si combaterea consumului de tutun, prin care se incearca redefinirea "spatiului public inchis" si "spatiul inchis de la locul de munca" si se propun exceptii care permit, in realitate, sa se fumeze in spatiile destinate petrecerii timpului liber, dar si la locul de munca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si