Close sidebar
Close sidebar

Cea mai mare tragedie navala din istoria Romaniei. In doar cateva secunde au murit 239 de oameni

Pe 10 septembrie se implinesc 28 de ani de la scufundarea, in anul 1989, navei de pasageri Mogoşoaia, care facea curse regulate intre Galati şi Gridu (Tulcea). Nava a fost izbita violent de un convoi de barje bulgaresc, iar din naufragiu au scapat cu viata doar 16 dintre cei 255 de pasageri.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cea mai mare tragedie navala inregistrata in marina civila romaneasca s-a produs cu putine zile inainte de caderea comunismului, respectiv in dimineata zilei de 10 septembrie 1989.
 

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

In urma coliziunii dintre nava de pasageri Mogoşoaia, care avea 255 de persoane la bord, şi convoiul de barje „Peter Karamincev”, ce naviga sub pavilion bulgaresc, au murit 239 de oameni.

Supravietuitorii – doar 16 la numar- au povestit de-abia dupa Revolutie momentele de groaza prin care au trecut din momentul in care cele doua nave s-au ciocnit şi pana au fost salvati.

Citeste mai mult aici

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI