In articol:
- Ceai de ceapă. Cum se prepară ceaiul care face minuni împotriva tusei
- Ceai de ceapă. Ceapă roșie. Beneficii în consumul de ceapă
Ceai de ceapă. Ceapa este un aliment care, în ciuda mirosului sau pătrunzător şi a senzaţiei de usturime a ochilor care apare atunci când o tăi, are o mulţime de beneficii pentru organism.
Citeste si: Ciorbă de fasole. Cum să o prepari pentru a nu provoca balonare
Citeste si: Caz șocant în Spania! O tânără mămică româncă a fost ucisă și aruncată la gunoi
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Trebuie să ştii, însă, că ea poate fi consumată nu numai în stare crudă, în diverse combinaţii cu alte alimente, ori fiartă în mâncare, ci şi sub formă de ceai. Chiar dacă nu te încânta ideea, noi îţi garantăm că odată ce vei încerca acest remediu naturist, nu te vei mai gândi la siropurile de tuşe şi la pastilele cumpărate de la farmacie.
Citeste si: Focuri de armă în Capitală după ce un şofer fără permis nu a oprit la semnalele poliţiştilor
Citeste si: O nouă pierdere pentru teatrul românesc: actorul Paul Talașman s-a stins din viață
Ceai de ceapă. Cum se prepară ceaiul care face minuni împotriva tusei
Ceai de ceapă. O simplă răceală îţi poate da mari bătăi de cap, ca să nu mai spunem de o gripă însoţită de o tuse sâcâitoare.
Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe mici şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească.
Ceai de ceapă. Ceapă roșie. Beneficii în consumul de ceapă
Ceapa roșie este cea mai bogată în vitaminele A, B și C, săruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc și fier, acid folic și biotină, substanțe cu caracter antibiotic și diuretic.
Ceapa este caracterizată de conținutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide și alți compuși odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei și producerea de compuși care duc la iritarea și lăcrimarea ochilor. Tiosulfinatele au proprietăți antimicrobiene.
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Ceapa roșie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panică pot fi curmate imediat dacă zdrobim o ceapă și respirăm ținând-o aproape de nas.
Citeste si: Scovergi ca la bunica. Rețeta mai puțin cunoscută pentru un desert românesc delicios
Ceai de ceapă. Datorită proprietăților sale multiple ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic.
Ceapa roșie poate fi consumată crudă, fiartă, prajită, uscată sau coaptă. Aceasta este de obicei folosită pentru aroma sa în salate și se amestecă în diverse feluri de mâncare. Știm cu toții că ceapa se decojește și se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Este bine de știut, însă, că majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roșii, se recomandă utilizarea foilor exterioare pentru ceaiuri. Dacă ai o tuse supărătoare, bea ceai de ceapă.