Cel mai bun bait pentru carnea de miel. E perfect pentru orice masă de Paște în 2022
Bait pentru carnea de miel. V-am pregătit o rețetă de baiț pentru carnea de miel. Iată ce ingredientre trebuie să folosești pentru un gust excepțional al fripturii de miel pentru masa de Paște!
Cel mai bun baiț pentru carnea de miel. Baițul pentru carnea de miel se prepară de cele mai multe ori din timp și se păstrează la frigider până la cinci zile într-un recipient cu capac.
Iată cum se prepară cel mai bun baiț pentru friptura de miel, perfect pentru orice masă de Paște în acest an!
Cel mai bun bait pentru carnea de miel
Află o rețetă delicioasă pentru a prepara baițul pentru carnea de miel.
Ingrediente:
5 catei de usturoi, curatati si feliati subtire
4 pahare de 125 g Iaurt Cremos
1 legătura de mentă proaspătă (frunzele) tocata
2 lingurițe chimion pulbere
1/2 linguriță de sos picant (sau boia iute)
Sare, piper negru proaspat măcinat
Cum sa pregatesti carnea de miel pentru friptura:
Se crestează din loc în loc toată suprafața pulpei de miel și se introduc feliile de usturoi. Iaurtul, menta, chimionul și sosul iute/ boiaua se mixează în robotul de bucătărie până când amestecul este omogen.
Se așează pulpa de miel dezosată într-o tavă, se freacă uniform cu amestecul de iaurt și menta și se pune la marinat minimum 8 ore (optim peste noapte) la frigider.
A doua zi, se preîncălzește grilul, se scoate mielul din marinată, se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat și se înțeapă pulpa de miel cu 2 țepuse pt frigărui, dispuse în diagonală, pentru ca toată bucata de carne să stea plată pe grătar și să fie ușor de intors.
Se pune pulpa de miel pe gratar, pe partea dinspre piele – se lasa să se friga până când devine rumenă.
Se întoarce pulpa, se pune gratarul pe flacară medie până este gata.
Baiț pentru miel cu lămâie
O altă rețetă eficientă pentru frăgezirea cărnii de miel este baițul cu lămâie. Pentru această rețetă ușoară aveți nevoie de următoarele ingrediente: