Maftei Pop s-a nascut in 1804 si s-a stins in 1959! Puterea supraomeneasca l-a facut sa fie partas cand s-a scris istoria!

Era deja adolescent cand Alexandru Ioan Cuza abia se nastea...  A prins Primul Razboi Mondial cand avea peste 100 de ani, iar la Unirea din 1918 avea aproape 115 ani. A prins si al Doilea Razboi Mondial, dar si instalarea comunismului.

Batranii care se apropie de-un secol de viata abia isi mai aduc aminte de el. "Eu sunt de 85 de ani si tot asa (n.r.batran) l-am stiut cand a venit, pana a murit.", spun cei care l-au cunoscut.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Unii spun ca badea Maftei ar fi fost blestemat s-o duca atat. Om simplu, nascut in Salaj, barbatul a fugit din locul natal dupa ce ar fi comis o crima. S-a refugiat in satul Oshoi din Cluj. Intr-o casa modesta si-a petrecut lunga batranete.  "Bine nu a trait, daca o cersit prin sat cum sa traiasca bine? Si nu dormea in casa, vara dormea prin pod, pe afara si iarna l-au lasat in grajd, dormea acolo.

Nu a fost beteag niciodata. L-au umplut si paduchii. Doar am stiut noi. Am fost copii si am stiut de la parinti.", mai spun oamenii din localitate.

Cum a trait atat de mult? Nimeni nu stie. Dar omul clar a existat. "Din auzite si mama lui a trait 128 de ani, in comuna Valea Loznii.", spune edilul comunei.

Maftei Pop a murit de batranete. La cei 148 de ani, a luat cu el in mormant secretul longevitatii.

Povestea romanului n-a trecut hotarul. Cel mai batran om din lume e considerat un indonezian. Mbah Gotho are 145 de ani si se pregateste pentru inmormantare inca din 1992. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si