Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sărate lacuri din România, Lacul de la Movila Miresei nu mai există. Căldura şi lipsa precipitaţiilor din ultimele luni au dus la secarea aproape completă a lacului. 

Autoritățile au anunțat ani la rând că vor încerca să ridice o stațiune turistică

Movila Miresei este o comună care are în jur de 4.000 de locuitori şi se află la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Brăila. 

Autorităţile judeţene şi locale au anunţat, ani la rând, că vor încerca să ridice în jurul acestui lac o staţiune turistică.

Citeste si: Prognoza meteo. Cum va fi vremea la început de săptămână?

„Primăria Movila Miresii nu are disponibilitate de bani pentru a face un mic proiecțel acolo, să putem să începem să valorificăm și acel lac. În toamna acestui an pregătim un plan de acțiune”, a declarat social-democratul Chiriac. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Mesaje superbe pentru începutul toamnei pentru familie și prieteni

Adâncimea lacului, chiar şi în anii ploioşi, nu depăşea jumătate de metru. Acum, lacul s-a transformat într-un câmp de minerale. 

Bac blocat pe Dunăre din cauza secetei

Unul dintre bacurile care efectuau treceri pe linia Chiciu – Regie, România – România, cu debarcare la punctul de trecere a frontierei Ostrov – Silistra, a ramas suspendat pe o dună de nisip.

Citeste si: Date pe cinste pentru doi concurenți din Casa Iubirii. Aceștia s-au gândit și la copii

După deblocarea bacului și aducerea acestuia la mal, s-a hotărât ca până la creșterea debitului fluviului, bacul să rămână ancorat.

Citeste si: Mai mulți pasageri au leșinat și un bărbat a făcut infarct în tren după ce aerul condiționat s-a defectat

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si