Cel mai scurt test de inteligență dă bătăi de cap și celor mai inteligente persoane. Are doar trei întrebări, iar dacă ghicești răspunsul corect, te poți considera un geniu.

Cel mai scurt test de inteligență, Testul de Reflexie Cognitivă (TRC)

Trei întrebări care circulă pe internet formează cel mai scurt test de inteligență. Întrebările au fost create de psihologul Shane Frederick, în anul 2005, și sunt cunoscute ca alcătuind Testul de Reflexie Cognitivă.

Citește și: TEST de inteligență: Mută un singur băț de chibrit, ca să obții ecuația corectă

Cele trei întrebări au scopul de a evalua capacitatea cu care o persoană analizează și procesează informația.

Cu toate că răspunsurile par simple la o primă citire a întrebărilor, specialiștii ne îndeamnă să ne gândim de mai multe ori înainte de a da răspunsul final.

Citește și: VIDEO Nopțile tropicale ne îmbolnăvesc! Lipsa somnului, provocată de căldură, poate avea efecte negative asupra organismului uman

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: După recalculare, un sibian primește o pensie cu 5.930 de lei mai mare. Suma pe care o va încasa lunar de-acum înainte- antena3.ro

Întrebările și răspunsurile celui mai scurt test de inteligență:

1. O minge de baseball și o bâtă costă în total 1,10 euro. Bâta costă cu 1 euro mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

Corect: O minge costă 5 cenți. Dacă o bâtă costă cu 1 euro mai mult decât o minge, este ușor să presupui că mingea costă zece cenți.

Cu toate acestea, acest lucru ar însemna că bâta costă 1 euro și zece cenți, dat fiind că costă cu 1 euro mai mult decât mingea. Pentru ca suma să fie de 1 euro și zece cenți, mingea trebuie să coste cinci cenți, iar bâta 1 euro și cinci cenți.

2. Dacă 5 mașini fac 5 piese în 5 minute, cât timp le-ar lua la 100 de mașini să facă 100 de piese?

Corect: 100 de mașini vor avea nevoie de 5 minute pentru a produce 100 de piese. Dacă cinci mașini produc cinci piese în cinci minute, înseamnă că o singură mașină produce o singură piesă în cinci minute. Astfel, o sută de mașini vor produce o sută de piese în cinci minute.

3. Pe un lac cresc nuferi. În fiecare zi, suprafața acoperită de nuferi se dublează. Dacă acoperă întregul lac în 48 de zile, câte zile vor trece până când vor acoperi jumătate din lac?

Corect: Pentru ca nuferii să acopere jumătate din lac este nevoie de 47 de zile, pentru că în ziua 47, înainte de a acoperi întregul lac, vor fi la jumătatea dimensiunii finale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si