Close sidebar
Close sidebar

Cel mai tânăr miliardar care s-a îmbogățit prin forțe proprii. Are doar 26 de ani și a renunțat la Stanford pentru visul său

Cel mai tânăr miliardar care s-a îmbogățit prin forțe proprii are doar 26 de ani și a renunțat la celebra universitate Stanford pentru a-și pune în aplicare ideea de afacere pentru care a primit o bursă substanțială de la un business-angel.

Razvan Ilie,

Austin Russell a fost admis la Stanford pentru a studia fizica, dar a renunțat la mijlocul primului său an după ce a câștigat bursa Thiel de 100.000 de dolari, fondând Luminar la scurt timp după obținerea permisului de conducere. [Sursa foto: Business Insider]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Austin Russell este cel mai tânăr miliardar din lista anuală a bogaților lumii realizată de revista Forbes. Tânărul în vârstă de 26 de ani conduce o companie care furnizează tehnologie pentru mașinile fără șofer.

Austin Russell a înlocuit-o pe podiumul tinerilor miliardari pe top modelul și vedeta TV Kylie Jenner, cunoscută pentru aparițiile în reality-show-ul „Keeping Up With The Kardashians” și pentru brandul de cosmetice „Kylie Cosmetics”.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț important despre legea salarizării

Cum s-a îmbogățit Austin Russell

Austin Russell a devenit miliardar practic peste noapte după ce compania sa Luminar Technologies a fost listată pe Nasdaq printr-o fuziune din decembrie. Forbes estimează în prezent valoarea netă a lui Russell la 2,4 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Russell a primit o bursă de 100.000 de dolari de la investitorul miliardar Peter Thiel, cofondatorul PayPal, în 2012 și a renunțat la Stanford pentru a fonda Luminar Technologies.

Compania Luminar sa construiește senzori bazați pe laser pentru vehiculele autonome. Austin Russell deține 104,7 milioane de acțiuni la Luminar, aproximativ o treime din capitalul companiei.

La sfârșitul tranzacționării pe bursa Nasdaq, acțiunile sale valorau nu mai puțin de 2,4 miliarde de dolari.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Omul care l-a ajutat să-și pună pe picioare ideea de business, Peter Thiel, este recunoscut pentru faptul că a oferit burse de 100.000 de dolari tinerilor remarcabili ca să părăsească facultatea și să-și urmeze visele. 

Omul de afaceri Peter Thiel i-a întins o mână de ajutor lui Austin Russell. Aici alături de Donald Trump, în poziție de consilier financiar de taină [Sursa foto: Twitter/ Peter Thiel]

Ce face tehnologia inventată de Austin Russell

Senzorii companiei conduse de Austin Russell au fost folosiți pentru a crea mașini cu conducere automată la companii precum Volvo și Toyota.

Tehnologia Luminar se bazează pe LIDAR, un proces care folosește impulsuri de lumină pentru a crea o hartă 3D a mediului unei mașini.

Tehnologia permite mașinilor cu conducere automată să determine cel mai bun mod de acțiune și să evite obstacolele pe drum, potrivit Business Insider.

Citeste si: A murit regina luxului! Vestea a căzut ca un trăsnet printre milionarii lumii

Austin Russell și-a vândut tehnologia inovatoare și către gigantul auto Daimler

Austin Russell, un rebel genial

Austin Russell a fost admis la Stanford pentru a studia fizica, dar a renunțat la mijlocul primului său an după ce a câștigat bursa Thiel de 100.000 de dolari, fondând Luminar la scurt timp după obținerea permisului de conducere.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Înainte de a deveni miliardar, Russell a avut deja câteva realizări notabile. Conform unui profil realizat de Forbes, el memorează tabelul periodic al elementelor la fiecare 2 ani.
Când era în clasa a șasea, și-a reconectat consola de jocuri Nintendo DS la un telefon mobil după ce părinții i-au interzis să aibă una.

La vârsta de 13 ani, a depus primul său brevet: un sistem de reciclare a apelor subterane care colectează apa din aspersoare și o economisește pentru a reduce apele uzate. În loc să meargă la liceu, și-a petrecut adolescența la Universitatea din California, Institutul Laser al Irvine Beckman.

Austin Russell este unul dintre cei 4 miliardari auto-realizați de pe lista Forbes, care au sub 29 de ani. Ceilalți tineri miliardari sunt fondatorii DoorDash Andy Fang și Stanley Tang, precum și investitorul criptografic Sam Bankman-Fried.

Toți cei patru miliardari sunt nou intrați pe lista Forbes. 

Andy Fang și Stanley Tang, alți doi miliardari sub 30 de ani din Sillicon Valley [Sursa foto: Reddit]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI