Blobfish este un peste gasit la adancimi mari (600-1200 m) in apele din Australia si Tasmania. De obicei, au maxim 30 cm si carnea lor este gelatinoasa, cu o densitate insesizabil mai mica decat cea a apei, ceea ce ii ajuta sa stea la adancimi atat de mari fara sa depuna prea mult efort.

 

Blobfish este mai mult o masa gelationasa cu o densitate scazuta, permitandu-i sa pluteasca fara sa consume multa energie, chiar si la o presiune de zeci de ori mai mare decat la nivelul apei.

Blobfish nu are muschi puternici, insa are o strategie de hranire mai simpla: sta si asteapta prada sa vina la el.
Psychrolutes marcidus are o infatisare destul de ciudata avand o forma asemanatoare cu o piramida. Are un nas proeminent, ochii mici, iar buzele sunt groase.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Datorita habitatului foarte greu accesibil in care traiesc, acesti pesti sunt gasiti foarte rar si nu au fost studiati suficient in habitatul lor natural in care traiesc.
Blobfish sau pestele gelatinos, care poate ajunge la 30 cm lungime, este in pericol de a disparea de pe Terra, din cauza pescuitului excesiv in habitatul sau din sud-estul Australiei.


 

Pestele, care traieste la adancimi de pana la 800m, este vazut foarte rar de catre oameni, insa el sta alaturi de alte organisme marine, precum crabii sau homarii. Prin urmare, el este tras in plasele de pescuit, chiar daca nu este bun de mancat.

Profesorul expert in viata marina, Callum Roberts, de la Universitatea din York, a declarat ca pestele gelatinos are

o multime de motive pentru a arata atat de mizerabil.
„Australia si Noua Zeelanda au flotele de pescuit cele mai active din lume, asa ca daca esti un blobfish, nu este prea bine sa te afli in zonele respective”, spune profesorul.

Cea mai distructiva forma de pescuit este cel prin traularea fundului oceanului, unde stau aceste animale. In 2006, ecologistii au cerut adoptarea unei restrictii de pescuit prin traulare. Au fost la un pas de victorie, insa Islanda a respins propunerea si propunerea a cazut.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si