Aperitivele de Revelion completează armonios masa de Anul Nou. Sfatul este să alegem mereu să folosim ingrediente ușoare, pentru că nu trebuie să uităm faptul că este o noapte în care ne dorim să petrecem cât mai mult, deci nici stomacul nu trebuie să fie încărcat cu mâncăruri grele.

Top 5 cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion

1. Salată de crudități

Ingrediente pentru salata de crudități:

  • 2 morcovi
  • o felie rădăcină de ţelină
  • un măr verde
  • 2 tije ţelină verde
  • Sare

Pentru sos:

  • un pahar mic de smântână
  • 2 linguri de maioneză

Mod de preparare:  Morcovii şi rădăcina de ţelină se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun apoi într-un bol de salată. Tijele de ţelină se taie rondele fine, iarmărul se poate pune tăiat cubuleţe. Smântânase amestecă bine cu maioneza şi sepotriveşte gustul de sare. Se pune maioneza peste salată şi sedă la rece pentru 15 minute înainte de ao aduce la masă. Se serveşte cu miez de nucă.

Citeste si: Cea mai gustoasă piftie de peşte ca în Delta Dunării. O rețetă altfel de sărbători

2. Ouă umplute cu iaurt și cașcaval

Ingrediente:

  • 20 ouă
  • 3 cutii iaurt
  • 400 gr. maioneză
  • 6 linguri caşcaval dat prin răzătoarea mică
  • 5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt
  • 3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare: Se fierb ouăle.

După ce s-au răcit şi decojit, se taie în jumătăţi pe lungime. Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu caşcavalul, castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt, maioneza atât cât trebuie (compoziţia să nu fie prea fluidă, încât să curgă de pe ou), se mai pune sare şi piper după gust. Se umplu jumătăţile de ouă cu această compoziţie, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul şi verdeaţă tocată mărunt.

Citeste si: Friptură de porc. Cum să o prepari ca să iasă super fragedă

3. Salata bouef cu piept de curcan

Ingrediente:

  • 1/2 kg piept de curcan
  • 1 kg cartofi
  • 300 grame morcov
  • 150 grame țelină
  • 200 grame păstârnac
  • 400g mazăre
  • 5 sau 6 castraveți murați
  • sare
  • piper
  • 2 lingurițe vegeta
  • maioneză din comerţ sau preparată în casă cu 2 galbenuşuri de ou, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei

Mod de preparare: Cartofii se spală în coajă și se pun la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se pun la fiert cu vegeta. După ce fierb și se pun la răcit, toate se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce sunt tăiați bucățele, după care se adaugă peste salată. Apoi, se adaugă și maioneza și ulterior se ornează cu gogoșari și/sau castraveți.

Citeste si: Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat

4. Crochete de conopidă

 Ingrediente pentru crochete de conopidă

  •  1 conopidă mare
  •  2 albușuri de ouă
  •  mozzarella/parmezan/brânză rasă
  •  rozmarin, busuioc, oregano  piper și sare
  •  *opțional, sos marinara

Mod de preparare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Crochetele de conopidă sunt un aperitiv sărac în calorii, carbohidrați și grăsimi. Extrem de aspectuos, rapid și cu un gust aparte, pe care îl vor adora și cei care nu sunt fani conopidă. Preîncălzește cuptorul. Spală conopida, desparte-o în buchețele mici și mărunțește-o cu ajutorul unui procesor de mâncare/robot de bucătărie, înă când capătă textura orezului. Pune-o într-un vas rezistent termic și las-o în cuptor 20 d minute. Când o scoți, pune-o într-un prosop de bucătărie nu foarte gros și curat. Las-o să se răcească un pic, apoi strânge-o ca pe o bilă în prosop – de câteva ori – pentru a scoate lichidul din ea.

Dă cuptorul la treaptă și mai mare. Combină conopida cu albușurile, brânza (de care vrei tu) și condimentele (după gust) într-un bol. Pune o hârtie pergament pe o tavă. Întinde conopida  deasupra (ca pe un blat de pizza). Dă la cuptor pentru 18-20 minute. Scoate de la cuptor, presară brânză din belșug pe deasupra și dă din nou la cuptor până când capătă o culoare ușor arămie. Taie în crochete imediat ce ai scos din cuptor.

Citeste si: Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi?

5. Ciupercuțe de ouă cu maioneză

Ingrediente pentru ciupercuțe de ouă cu maioneză

Pentru ciupercuţe:

  • 6 ouă
  • 3 roşii potrivite
  • 2 lingurite salată de icre
  • 1-2 castraveciori muraţi
  • 2-3 fire de pătrunjel

Pentru maioneză:

  • 2 ouă
  • Ulei
  • Sare
  • 1 lingurita muştar
  • zeamă de lămâie

Citeste si: Cel mai bun mujdei de usturoi pentru carnea de porc. Iată cum să-l faci

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mod de preparare:   Se fierb 7 ouă în apă cu sare, circa 6 minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece, apoi se curăţă şi se pun pe o farfurie. Pentru maioneză, se scoate gălbenuşul dintr-un ou şi se pasează cu o furculiţă. Se sparge un ou crud şi se alege gălbenuşul de albuş. Gălbenuşul crud se pune peste cel fiert şi se adaugă sare şi o linguriţă de muştar. Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se adaugă zeama de lămâie şi, treptat, mici cantităţi de ulei. Se amestecă cu dosul unei linguri de lemn, într-un singur sens, până ce se obţine o con­sistenţă cremoasă. Se pune un strat de maioneză pe un platou. Pe această pătură de maioneză se pun ouăle curăţate de coajă. Se ornează cu jumătăţi de roşii, castraveţi şi verdeaţă, ca în imagine. În vârful ciupercuţelor obţinute se pune cu un şpriţ câte un moţ de salată de icre.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si