Zecii de mii de romani din tara si din strainatate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piata Victoriei. Inca de la pranz, piata din fata Guvernului a inceput sa se umple de oameni care au venit sa ceara demisia Guvernului. Mitingul diasporei, asa cum a fost el numit, a strans pana spre seara mii de oameni din tara si din strainatate.

Mitingul diasporei din 10 august. Pana la orele 19.00, in altercatiile dintre protestatari si jandarmi s-au soldat cu mai multi raniti: 34 de protestatari si doi jandarmi au avut nevoie de ingrijiri medicale. Dupa ora 16.00, traficul in Piata Victoriei a fost blocat. Jandarmii au folosit gazele lacrimogene, dupa ce cativa protestatari au incercat sa treaca de “zidul de protectie”.

Mitingul diasporei din 10 august. In multime sunt foarte multe persoane cu steagurile Uniunii Europene, ale Canadei, Marii Britanii, Danemarcei, Italiei sau Spaniei. Multi oameni au tricouri sau insigne cu mesajul #FărăPenali.

Mitingul diasporei din 10 august. Conform Agerpres, la ora 19.00, circa 10.000 de persoane protestau in fata Guvernului. Ei au scandat sloganuri precum „Demisia, Demisia!”, „Diaspora e cu noi!”, „Unitate, unitate!”, „Vrem tara inapoi”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

fotografii: INQUAM si Stirile Kanal D

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si