Close sidebar
Close sidebar

Celebrul tren Orient Express, reînviat de un arhitect francez. Cât ar putea costa biletul?

Un arhitect francez și-a luat angajamentul de a aduce la viață celebrul tren Orient Express. Acesta va trece și prin București!

Stefania Pavel,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Trenul Orient Express se află în amintirea multora, cunoscut datorită personalităților care au mers cu el, din filme și din poveștile celor care au avut ocazia de a păși în el.

Trenul Orient Express va trece prin București, ca pe vremuri

Prima lui călătorie a avut loc acum 140 de ani, mai exact în anul 1883, atunci când lega Parisul de Constantinopolul de atunci şi Istanbulul de azi, trecând inclusiv prin Bucureşti. Iar ultima călătorie a fost în anul 1977.

Un arhitect francez, pe nume Maxime d’Angeac a fost uimit de istoria frumoasă a acestui tren, așadar, s-a oferit să-l aducă la viață, însă într-un mod adaptat la zilele de astăzi.

Respectiva companie franceză a cumpărat în anul 2017 o cotă de 50% din drepturile de folosire a mărcii Orient Express de la operatorul francez de căi ferate.

Pe exterior, vagoanele vor fi inscripționate atent cu toate capitalele prin care trenul trece de-a lungul călătoriei care încă nu se știe cât timp va dura.

[Sursa foto: Piata Auto]

Citește și: Ploșnițele, venite la pachet cu românii întorși din vacanțe în România. Alte mari orașe se confruntă cu invazii

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Trenul își va urma același traseu ca odinioară, el va pleca din Paris spre Istanbul şi va trece şi prin Bucureşti. Orient Express va avea 17 vagoane, toate fiind din cele originale, care au format cândva originalul Orient Express din anii 1920-1930, informează Piata Auto.

Cum va fi noul tren împărțit?

Va avea un desing cu totul și cu totul și cu totul aparte, un vagon bar, vagon restaurant unde bucătarii vor găti la vedere și cușete spațioase.

Totodată, noul tren Orient Express va avea parte de o suită prezidențială care se va întinde într-un vagon întreg, adică pe aproximativ 55 de metri pătrați.

Încă nu este cunoscut nici prețul unui bilet cu Orient Express-ul.

[Sursa foto: Piata Auto]

Pe exterior, vagoanele vor fi inscripționate atent cu toate capitalele prin care trenul trece de-a lungul călătoriei care încă nu se știe cât timp va dura. Încă nu este cunoscut nici prețul unui bilet cu Orient Express-ul.

Cât ar putea costa un bilet cu Orient Express?

Cel mai luxos tren din lume ar fi Seven Stars, sau Nanatsuboshi din Japonia, în Kyushu. Aici ospitalitatea japoneză este la rang de artă. Traseul Kirishima, care durează trei nopți și patru zile, merge spre est de la Fukuoka la prefectura Oita, spre sud până la prefectura Kagoshima și apoi urcă înapoi prin Oita, revenind la Fukuoka.

Trenul Kirishima

[Sursa foto: Conde Nast Traveler]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: "Călătoresc singură peste tot în lume, dar în aceste 4 țări am crezut că o să pățesc ceva rău"

Rezervările pentru bilete sunt acceptate printr-un sistem de loterie, iar locurile sunt deja rezervate în totalitate până în 2024. Prețul unui bilet a fost descoperit în octombrie 2022 de companie și se ridică la suma de 1,7 milioane de yeni (aproximativ 11.400 de dolari) fiecare. Așadar, prețul unui bilet în noul tren Orient Express s-ar putea ridica la o sumă asemănătoare, sau cel puțin apropiată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI