Construit acum 240 de ani de coloniştii germani este un loc unic declarat de curand monument istoric. Localnicii abia asteapta sa fie vizitati de turisti.

Singurul sat din Romania construit în formă de cerc se numeste Charlottenburg, sau Şarlota. Intrarea in sat se face pe "codiţa" unui măr imaginar. Fructul este satul. În mijlocul lui, ca un sâmbure, stă biserica catolică, singura care mai aminteste de asezarea de altadata.

Citeste si: Vedetele din "Urzeala Tronurilor" au facut spectacol pe covorul rosu la premiera de la New York, a celebrului serial!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Doar cateva din locuintele de aici mai pastreaza caracteristicile de odinioara. Modelul caselor era nemtesc si niciuna nu era mai inalta decat cealalta nici macar cu un deget

Charlottenburg este o localitate înfiintată în 1771, odată cu cel de-al doilea val de colonizări germane. Satul a fost întemeiat cu doar 32 de familii. Printre ei si stramosii lui Peter Trimper, unicul neamt de 81 de ani care mai stie inca istoria localitatii.

Initial satul avea un diametru de 210 metri. Cele 4 intrari sunt la aceasi distanta una fata de cealalta, mai exact cate 8 case intre fiecare intrare. Toate aceste caracteristici unice au determinat declararea satului Charlottengburg drept monument istoric de catre Ministerul Culturii.

Citeste si: Povestea dramatică a primei românce de culoare ce candidează la europarlamentare! Daniela Dobre: ”Nu mi-am cunoscut tatăl. M-a renegat de fiecare dată”

Legenda spune ca pitorescul satului a fost surprins si de un pilot german care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atras de priveliştea aeriană, a surprins in fotografii forma rotunda a localitatii iar mai apoi a aterizat cu avionul pe un ogor din apropiere. Originea numelui Charlottenburg s-a pierdut în negura istoriei, însă se spune că vine de la numele soţiei unui fost administrator al zonei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si