Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  a propus luna aceasta o a doua fază de studiu. Aceasta constă în controale în laboratoare şi pieţe din oraşul Wuhan. OMS cere autorităţilor transparenţă.

Citeste si: 90% dintre adulții britanici au anticorpi pentru Covid-19

China s-a opus politizării studiului

Vice-ministrul Comisiei Naţionale de Sănătate, Zeng Yixin a declarat reporterilor: ,,Nu vom accepta un astfel de plan de urmărire a originilor pentru că, în unele aspecte, ignoră bunul simţ şi sfidează ştiinţa”.

Zeng a afirmat că a fost surprins când a citit pentru prima dată planul OMS, întrucât acesta listează ipoteza că o încălcare a protocolului unui laborator a făcut ca virusul să iasă de acolo în timpul unei cercetări.

,,Sperăm că OMS va revizui serios consideraţiile şi sugestiile făcute de experţii chinezi, că va trata cu adevărat urmărirea originii virusului de la baza Covid-19 ca o chestiune ştiinţifică şi va scăpa e intervenţia politică”, a adăugat Zeng.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Rata de infectare cu Sars-Cov-2 s-a dublat în mai multe state europene. Anunțul autorităților

Originea Covid-19: Încă un mister

Originea coronavirusului rămâne contestată în rândul experților.

Primele cazuri de infectare au fost raportate oficial în oraşul Wuhan, provincia Hubei, din centrul Chinei, în decembrie 2019. A fost considerat în primă fază că virusul a trecut la om de la animale vândute într-o piaţă din oraş.

Citeste si: Adrian Wiener aruncă bomba despre valul patru Sars-Cov-2: „Va fi cu un număr foarte mare de spitalizări și decese"

Biden a cerut experțiilor răspunsuri

În luna mai 2021, preşedintele Joe Biden a cerut consilierilor săi să găsească răspunsuri privind originea coronavirusului. Acesta a punctat că serviciile secrete americane urmăresc mai multe teorii, între care un posibil accident într-un laborator din China.

Citeste si: Andrei Baciu a vorbit despre a treia doză de vaccin Sars-Cov-2: „Va fi nevoie să avem dovezi ştiinţifice robuste în spate”

China sugerează că virusul a porinit din altă parte

Zeng şi alţi oficiali şi experţi chinezi, au îndemnat OMS, la o conferinţă de presă, să extindă eforturile de reperare a originii dincolo de China, în alte ţări.

„Credem că o scăpare din laborator este extrem de improbabilă şi nu este necesară investirea unei mai mari energii în această chestiune”, a spus Liang Wannian, liderul echipei chineze de la OMS. Totuşi, el a susținut că ipoteza aceasta nu poate fi respinsă în totalitate, dar a sugerat că e posibil ca sursa să fie laboratoare din alte ţări.

Citeste si: COVID-19, detectat cu ajutorul câinilor la Sibiu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si