OMS pune presiune pe Beijing, după ce virusul a răpus 4 milioane de morţi în lume şi a afectat o bună parte a economiei la nivel mondial.

Toate datele despre virus vor fi publice

Organizația Mondială a Sănătății le-a cerut tuturor țărilor afectate să publice toate datele despre virus. OMS a făcut în special referire la China, fiind considerată de mulți principala răspunzătoare de propagarea virusului.

Citeste si: Statele Unite au autorizat a treia doză de vaccin pentru persoanele cu imunitate scăzută

Eroare umană sau o încercare de a pune capăt umanității

Multe teorii susțin că virusul a fost creat într-un laborator din Wuhan. Însă ancheta celor de la OMS este îngreunată de China, care nu oferă o transparență a informațiilor, astfel nimeni nu știe cu exactitate ce se află în acel laborator.

„Ne lipsesc date transparente cu privire la debutul acestei epidemii”, spune Alexandre Hassanin, unul dintre autorii studiului. „Toate genomurile importante pentru a înțelege originea epidemiei au fost secvențiate în China. Este important să găsim alte genomuri, cercetate de alte laboratoare, pentru a exclude definitiv această ipoteză a conspirației”, susține cercetătorul.

Citeste si: Cine este, de fapt, pacientul zero al pandemiei COVID-19. Ipoteza lansată de către un anchetator OMS

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Anchetă OMS coronavirus
Anchetă OMS coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

China se opune adevărului

OMS a trimis o echipă de cercetători la Wuhan în ianuarie. Raportul lor, redactat în colaborare cu specialiştii chinezi, nu a permis stabilirea unei concluzii definitive asupra originii virusului. 

Beijingul a declarat că o astfel de anchetă are motive politice și că informațiile oferite până acum sunt suficiente.

"Susţinem o cercetare bazată pe ştiinţă", a indicat Ma Zhaoxu, vice-ministru al Afacerilor Externe într-o conferinţă de presă online. "Ne opunem politizării căutării originii(...) şi abandonării raportului comun China-OMS", a subliniat el.               

O altă teorie susține că virusul a fost transmis de la liliac la om.   

Ma Zhaoxu a respins cererile OMS de investigaţii suplimentare. "Concluziile şi recomandările raportului comun au fost recunoscute de comunitatea internaţională şi de cea a oamenilor de ştiinţă. "Cercetările viitoare trebuie şi nu pot fi continuate decât pe baza acestui raport. Nu este vorba de a relua totul de la zero".  

Citeste si: O altă țară care renunță la gratuitatea testării covid-19. Se va impune și o carantină strictă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si