Purtătorul de cuvânt al Libanului a anunțat că: „Cel puţin 150 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor provocate de furtuna Daniel la Derna, în regiunile Jabal Al-Akhdar şi în suburbiile din Al-Marj", din estul Libiei, a declarat Mohamed Massoud, purtător de cuvânt al şefului executivului paralel cu sediul la Benghazi (est). Furtuna a provocat, de asemenea, "pagube materiale importante la nivelul infrastructurii şi al proprietăţilor private".

Peste 150 de morți în estul Libiei din cauza inundațiilor

Experții au denumit fenomenul „Daniel” ca fiind „extrem din punct de vedere al cantităţii de apă căzută”, iar săptămâna trecută acesta a lovit Grecia, Turcia și Bulgaria, unde, cel puțin 27 de persoane au murit în aceste țări.

Citește și: VIDEO- Hong Kong se inundă. După taifunul Haikui, ploi torențiale au distrus orașul chinezesc

Furtuna „Daniel” a lovit astăzi estul Libiei, în jurul orelor prânzului, cele mai afectate fiind orașele de coastă Jabal al-Akhdar (nord-est), dar şi Benghazi, unde a fost anunțată stare de asediu, iar școlile au fost închise. De asemenea, regiunea a fost afectată de ploi torențiale în decurs de mai multe zile.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: De ce a atacat Israelul cu forțe terestre Libanul. Premierul Benjamin Netanyahu: ”Trăim momente de răscruce”- wowbiz.ro

La Derna, un oraș cu peste 100 de mii de locuitori, la 900 de km est de Tripoli, au fost trimise duminică echipe de salvare din cauză că a fost lovit de o viitură puternică. 

Mohamed Massoud a anunțat că autoritățile din estul Libiei „au pierdut contactul cu nouă soldaţi în timpul operaţiunilor de salvare din acest oraş".

Derna, declarată „zonă calamitată” din cauza fenomenului „Daniel”

De asemenea, luni, guvernul paralel din estul Libiei, numit de parlament, a declarat Derna ca fiind „zonă calamitată”.

Unul dintre oficialii consiliului municipal din Derna a declarat pentru canalul local Libya al-Ahrar că situația din oraș este „catastrofală”, „scăpată de sub control” și are nevoie de „o intervenție națională și internațională”. În același timp, a anunțat prăbușirea a patru poduri principale și a două clădiri.

Citește și: VIDEO. Mașini aruncate în mare și străzi transformate în râuri pe insula grecească Skiathos

Din cauza vremii extreme, sute de locuitori au rămas încă blocați în zone greu accesibile, fiind constant ajutați de armată și de echipele de salvare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si