Close sidebar
Close sidebar

Cine este funcţionara care a dat avizele pentru extinderea Fermei Dacilor? Femeia a fost arestată preventiv

Funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului care a fost reţinută în dosarul Ferma Dacilor a fost arestată preventiv. Actualul și fostul primar al comunei se află sub control judiciar.

Stefania Pavel,

O funcționară a fost reținută vineri.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ancheta continuă în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor! Pe 26 decembrie 2023, în jurul orei 06:00, flăcările puternice au mistuit complexul din Tohani, iar 8 persoane și-au pierdut viața.

O nouă arestare în cazul ”Ferma Dacilor”

După ce patronul, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pe numele Adelinei Elena Ilie şi al administratorului din acte, Adrian Ristin au fost emise mandate de arestare la domiciliu. Ei sunt acuzați de distrugere din culpă 

Vineri, 18 ianuarie a urmat o nouă arestare. Este vorba de funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului, Anghelina Luiza-Laura. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă. Femeia a fost dusă, miercuri, cu mandat la audieri în acest dosar, fiind reţinută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Funcționara de la urbanism este acuzată că şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor.

"La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două certificate, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale(...), îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă",  se menționează într-un comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

O nouă reținere a avut loc în cadrul dosarului ”Ferma Dacilor”.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Mărturii terifiante! Familia lui Beatrice, tânăra însărcinată ucisă de tatăl patroanei este distrusă de durere: ”Plângem în fiecare zi”

Tot miercuri au fost duși la audieriactualul primar al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, şi fostul primar, Constantin Lungu. Aceștia au fost plasați sub control judiciar. 

Trei martori urmează să fie audiați

Patronul Fermei Dacilor crede că doi dintre angajații lui ar fi pus inteționat focul, pentru a-i face rău. Ei încă nu au fost audiați.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

”Există trei martori, dar în acest moment, identitatea lor este confidențială, care urmează să fie audiaţi tocmai pentru a demonstra ipoteza dezvoltată de domnul Cornel Dinicu că incendiu a fost provocat de o mână criminală. Cu siguranță sunt persoane care cunosc activitatea desfășurată la fermă, dar nu le cunosc identitatea și nu pot să vă dau detalii suplimentare”, a spus Bogdan Aanei, avocatul lui Cornel Dinicu.

[Sursa foto: Facebook]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI