Cineva a îngropat adânc o cutie de lemn într-o vale ascunsă din regiunea Oberhalbstein, Elveția.

Comoara a trecut neobservată timp de 3.000 de ani, dar acum a fost scoasă la suprafață de arheologi, potrivit Miami Herald.

Citește și: VIDEO |Cercetătorii au descoperit un cimitir vechi de 3200 de ani

Înarmați cu detectoare de metale, arheologii elvețieni au pornit în valea de lângă Oberhalbstein.

Comoară veche de 3000 de ani, descoperită întâmplător

După cum a transmis Serviciul Arheologic din Graubünden într-un comunicat de presă, căutarea lor sistematică spera să descopere ruine antice romane.

Citește și: Un italian a găsit în pereții casei moștenite o comoară de miliarde de lire. "Economiile de-o viață ale bunicului meu"

În timp ce căutau dovezi ale armatei romane, au dat peste o descoperire mult mai veche: o colecție de comori îngropate de 3.000 de ani.

Ce se afla în cutia de lemn îngropată sub pământ

Arheologii au excavat situl și au descoperit 80 de artefacte din perioada cuprinsă între 1200- 1000 î.Hr., sau sfârșitul epocii bronzului, se spune în comunicat.

Fotografiile arată zona unde au loc săpăturile arheologilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Thomas Reitmaier, un arheolog pentru cantonul Graubünden, a descris descoperirea ca fiind unică pentru zona respectivă.

Comoara îngropată va oferi mai multe informații asupra culturii și economiei epocii bronzului târziu, a spus el în comunicatul citat.

Artefactele găsite în Oberhalbstein sunt cea mai mare și cea mai importantă colecție de acest gen din regiune, au spus oficialii elvețieni. 

Oberhalbstein se află în cantonul Graubünden, cea mai estică regiune a Elveției și la aproximativ 130 kilometri sud-est de Zurich.

Sursa foto: Archaeological Service of Graubünden


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si