In articol:
Ciorba de potroace este perfectă pentru a ajuta organismul să își revină după mesele pline de sărbători. Iată rețeta perfectă pentru acest fel de mâncare!
Ciorba de potroace. Ingrediente
500 g tacâmuri de pui, 300 g măruntaie (inimi, pipote) de pui, 2 cepe, 2 linguri orez, 2 ouă, 200 ml smântână, 1 l zeamă limpede de varză, 400 g zarzavat (morcov,
Citeste si: Friptură de porc. Cum să o prepari ca să iasă super fragedă
Ciorba de potroace. Mod de preparare
Ciorba de potroace se prepară destul de simplu. Carnea tăiată bucăţi, împreună cu măruntaiele, se spală bine şi se pune la fiert în 3 l apă rece cu un vârf de linguriţă de sare.
Citeste si: Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi?
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Când carnea este aproape gata, se pune zeama de varză fiartă separat. Când clocoteşte ciorba, se adaugă orezul fiert şi clătit în apă rece, iar după unul-două clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveşte de sare şi de acreală. Ciorba se mai poate acri cu borş, cu zeamă sau sare de lămâie, ori cu oţet.
Citeste si: Cel mai bun mujdei de usturoi pentru carnea de porc. Iată cum să-l faci
Cu zeama de varză sau cu borşul se fierbe câteva minute. Cu zeama de lămâie se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele.
Se drege cu gălbenuş de ou şi smântână. Pentru aromă se adaugă leuştean verde sau uscat şi pătrunjel.
Timp de preparare: trei ore
Dificultate: medie
Menţiuni: Adevărata ciorbă de potroace, care te trezeşte din beţia Revelionului, se face fierbând de la început totul în zeamă de varză.