Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară cea mai delicioasă mâncare de post
Ciulamaua de ciuperci de post. Postul Paștelui a început și au revenit în meniu cele mai iubite rețete de post. iată cum se prepară delicioasa ciulama de ciuperci de post.
Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie. Când prinde o culoare aurie, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe. Se lasă pe foc să fiarbă în suc propriu, acoperind vasul cu un capac.
Se adaugă făina, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt.
Se lasă pe foc să mai dea în clocot de câteva ori, apoi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte fierbinte, cu pătrunjel, și, bineînțeles, alături de mămăligă.
Ciupercile "Champignon'', beneficii uriașe pentru sănătate
Ciupercile sunt organisme vii care aparțin regnului Fungi, întâlnite în toate mediile de viață, dar nu toate sunt comestibile, unele fiind otrăvitoare. Există aproximativ 14.000 de specii de ciuperci.
Ciupercile ''Champignon'' (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sănătății.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui.
În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar.
L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.