Clătite cu urdă și verdeață. Secretul gospodinelor din Maramureș
Clătite cu urdă și verdeață. Această rețetă reprezintă gustarea perfectă pentru o zi de weekend.
Clătite cu urdă și verdeață. Dulci sau sărate, cu gem, cu ciocolată, cu brânză, clătitele sunt desertul nostru preferat. Din fericire, sunt un desert ce se pregătește ușor și poate fi masa perfectă pentru micul dejun, cât și pentru prânz sau cină. Iată cum faci clatite cu urdă și verdeață.
-2 ouă 100- 150 g făină 400-500 ml lapte 250 g urdă 1 legătură leurdă 1 legătură mărar Ceapă verde (câteva fire) Ulei Unt (aproximativ 50 g) Smântână (opţional)
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Icre toxice. Aceste icre sunt toxice pentru om
Auatul de clătite se face simplu, se amestecă ouăle cu făina şi laptele. Cantităţile sunt aproximative, pentru că se pot regla după gust. Pentru un aluat mai fros se va folos mai multă făină, iar pentru unul mai subţire, se va completa cu lapte.
Din aluatul aproape lichid se coc clătitele, în puţin ulei. Între timp, se prpară uplutura. Se spală vedeaţa (leurda, mărarul şi ceapa verde) şi se taie mărunt, apoi se amestecă cu urda, unul şi puţină sare. Opţional se poate pune şi puţină smântână. Clătitele se umple cu această compoziţie şi se pot consuma imediat.Citeste si: Cei 40 de mucenici de la Sevastia- TRADIȚII. Sărbătoare 9 martie 2020
Alte variante de reţete recomandă să punem şi în aluatul clătitelor puţină verdeaţă, iar pentru a le face mai pufoase, o parte din lapte (circa 100-150 ml) poate fi înlocuită cu apă minerală sau sifon
Clătitele ca la Maramureş, cu urdă şi leurdă, rămân un produs delicios, dar care se poate consuma doar o prioadă limitată de timp, respectiv atât cât este sezonul leurdei. Odată ce se încheie sezonul ei, amatorii trebuie să aştepte până la anul, asta în cazul în care nu au găsit formule de a o conserva. Pentru un weekend în care vrei să încerci ceva delicios, îți propunem această rețetă de clătite cu urdă și verdeață