Close sidebar
Close sidebar

Coadă la intrarea pe noua autostradă A10

Autostrada A10 dintre Sebeș și Turda a fost inaugurată cu aproximativ o oră întârziere. Unii dintre șoferi au mai așteptat 10-15 minute pentru ca semnul „interzis” să fie ridicat şi de pe ultima bretea de acces.

Madalina Grigore,

Coadă de mașini și restricții pe Autostrada A10.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prima autostradă care a fost construită în întregime după 1989 este gata. Ultimul tronson al autostrăzii A10 Sebeş-Turda a fost dat în folosință astăzi. Șoferii vor putea circula fără întrerupere de la de la Sibiu la Cluj-Napoca, A10 făcând legătura între A1 şi A3. 

Citeste si: Peste 6.000 de pelerini au participat la slujba de Sfântul Andrei de la ,,Peştera Sfântului Apostol”

Autostrada trebuia să fie deschisă de azi de la ora 14

Autostrada a fost deschisă azi la ora 15, cu aproximativ o oră mai târziu față de planificarea programată. Mai mult decât atât unii șoferi au fost nevoiți să mai aștepte pentru ca semnul „interzis” să fie dat la o parte. 

Restricții pe A10 Sebeș-Turda

Pe noua autostradă inaugurată se va circula mult mai ușor, dar cel mai important, mult mai repede. Dacă până acum șoferii făceau pe DN1 chiar și patru ore, de acum timpul se poate reduce la jumătate. Șapte ani i-a luat constructorului să realizeze ultimul lot de 24 de kilometri. În toți acești ani au existat blocaje din cauza studiului de fezibilitate, dar și din cauza lipsei de mobilizări și nu au fost puține dățile în care statul a dorit să renunțe la contractul cu acest constructor.

Citeste si: Țara care va amenda lunar persoanele peste 60 de ani care nu s-au vaccinat anti-COVID. Ce sumă vor plăti vârstnicii

Ce restricții intră în vigoare

Traficul de pe autostrada Sebeș-Turda va fi unul cu restricții. Șoferii vor circula în regim european cu maxim 100 de kilometri pe oră, din cauză că încă nu au fost puse în totalitate gardurile de protecție de pe marginea autstrăzii.

Totodată, în zona Oiești, unde constructorul se confruntă cu o mare alunecare de teren, șoferii vor fi nevoiți să circule pe o singură bandă, lucru care va dura cel puțin până în luna aprilie a anului viitor, când va avea loc recepția finală.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Cei 46 de români care vor ajunge în ţară din Africa de Sud la Baza Aeriană 90 nu au simptome de boală

Ce a transmis Ministerul Transporturilor

Reprezentanții din Ministerul Transporturilor au anunțat că „deschiderea circulaţiei nu va însemna însă că antreprenorul va fi scutit de finalizarea tuturor lucrărilor, aşa cum prevede contractul”. 

„Marţi, 30 noiembrie 2021, se deschide circulaţia pe Lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, conform Planului de Management de Trafic aprobat de către CNAIR şi IGPR. Menţionăm că traficul va rămâne restricţionat pe o bandă pe sens, pe o distanţă de 1,5 km, până în luna aprilie-mai 2022. În zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată.

Ca atare, pe acest sector -de 1,5 km- se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de Drum Naţional. Situaţia a impus limitarea vitezei la 60 km/h în zona respectivă, dar şi limitarea la 100 de km/h pe restul lotului 2”,  au declarat cei din Ministerul Transporturilor.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Accident rutier cu două TIR-uri încărcate cu maşini. Autoritățile au intervenit de urgență

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI