La centrul de vaccinare organizat la Palatul Național al Copiilor, s-au prezentat, cu ocazia startului ,,Maratonului vaccinării pentru viață", ministrul Sănătății şi reprezentanta OMS. Aceștia i-au îndemnat pe români să se vaccineze împotriva COVID-19, dar să nu uite de măsuriile de protecție impuse.

,,Mesajul nostru ferm este acela ca oamenii să vină la vaccinare şi în acelaşi timp, în fiecare zi, în fiecare clipă, în fiecare moment, să păstrăm măsurile de protecţie, în primul rând masca, ce va fi instituită ca obligatorie prin decizia Guvernului atât în spaţiile închise, cât şi

în spaţiile deschise, şi să ne protejăm unii pe alţii", a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii. 

Citeste si: Raed Arafat: "Suntem într-o situație de dezastru" (VIDEO)

Bucureștenii s-au înghesuit la vaccinare

Totodată, și reprezentantul OMS venit în România, Heather Papowitz a participat vineri la evenimentul ,,Maratonului vaccinării pentru viață" organizat în Capitală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Susțin vaccinarea, mama, tata, sora mea, nepoții mei, toată lumea este vaccinată în jurul meu. Băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat, am vrut să-i ofer oportunitatea la o viață sănătoasă. În continuare mă protejez, port mască peste tot”,

a afirmat Heather Papowitz.

Coadă la vaccinare. Personalul medical a rămas fără seringi la începutul maratonului de vaccinare

Citeste si: Focare de COVID-19 depistate la două licee din Iași și la Institutul de Psihiatrie Socola

La centrul de vaccinare ce-și desfășoară activitatea în incinta Bibliotecii Naţionale, începutul a fost greoi. Zeci de bucureșteni s-au prezentat dis-de-dimineață la centrulde vaccinare, fără să fie anunțați că deschiderea a fost amânată cu 8 ore.

Începutul ,,Maratonului vaccinării pentru viață" a fost ținta problemelor.

La un centru de vaccinare din Sectorul 3 al Capitalei, personalul medical a rămas fără seringi. Așa că oamenii dornici să se imunizeze au fost nevoiți să aștepte, la coadă, zeci de minute. 

Maratonul vaccinări durează până luni dimineață. Până atunci, bucureștenii pot să se imunizeze cu oricare dintre cele patru seruri. 

Citeste si: Tânăr din Argeș, mort de COVID după o săptămână de chin. "Nu a apucat să afle că e tată"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si