Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Coaliția de guvernare discută din nou măsurile fiscale pentru reducerea deficitului bugetar. Cotele propuse de TVA: 9% și 19%. Liberalii resping măsurile ce afectează mediul de afaceri și cer planuri de reducere a cheltuielilor în ministere

Discuțiile cu privire la măsurile fiscale în raport cu reducerea deficitului bugetar sunt reluate de PNL și PSD săptămâna aceasta. Potrivit surselor, liberalii nu sunt de acord cu introducerea unor măsuri care să afecteze mediul de afaceri.

Maria Stiuca,

Coaliția discută din nou măsurile fiscale pentru reducerea deficitului bugetar

[Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

PNL susține însă reducerea cheltuielilor, la nivelul instituțiilor statului, iar fiecare ministru ar urma să propună un astfel de plan. În ceea ce privește TVA-ul, cel de 5% ar putea fi eliminat și este posibilă păstrarea a două cote, cele de 9% și 19%, potrivit news.ro.

Discuții reluate din partea PNL și PSD pentru noile măsuri fiscale pentru reducerea deficitul bugetar

Potrivit liberalilor, aceștia vor merge în coaliție pentru a propune ca măsurile impuse la nivelul Guvernului să nu afecteze mediul de afaceri și pentru a susține ca la nivelul instituțiilor statului să existe un pachet de măsuri pentru reducerea cheltuielilor.

Citește și: Banca Mondială are propuneri pentru acoperirea găurii bugetare. Ce sugerează Guvernului în vederea remedierii problemei bugetare

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În același timp, PNL vrea ca fiecare ministru să aibă un plan de reducere a cheltuielilor, care să nu includă concedieri.

Discuțiile despre TVA s-ar îndrepta în două direcții: păstrarea celor două cote, de 9% și 19% și renunțarea la cota de 5%. De asemenea, pentru clădirile scumpe, în privința impozitului, s-a cerut o analiză în raport cu media europeană şi exemplele din ale ţări privind introducerea unui astfel de impozit.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: „ Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”

Așadar, măsurile fiscale ar urma să fie prezentate simultan cu rectificarea bugetară, mai ales pentru că Executivul ar trebui să arate că astfel se poate reduce deficitul, în raport cu acordul cu Comisia Europeană.

Marcel Ciolacu, precizări în legătură cu valorile TVA

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri că TVA-ul va rămâne 9% la mâncare și medicamente, făcând referire și la taxa TVA de 5%, care este valabilă cluburilor.

Citește și: EXCLUSIV. IT-iștii rămân cu impozitul de 10% pe venit/ IT-ist: ”Scutirea taxei de impozit poate atrage mai mulți profesioniști in domeniu”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„În discuţia mea cu Comisia- şi au dreptate, ”Domnule, trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu şapte tipuri de TVA. Hotărâţi-vă!”. Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? Vă întreb pe dumneavoastră, e normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepţii în România, lucru pe care nu ni l-a spus numai Comisia, l-au spus toate forurile financiare. Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps, eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea şi voi ieşi la dumneavoastră, la televiziuni, la presă unde doriţi şi o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizii”, a afirmat Ciolacu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI