ANM a emis o nouă avertizare meteo de fenomene extreme. După zile întregi în care România s-a topit la temperaturi de 40 de grade, meteorologii anunță vijelii și ploi torențiale în mai multe județe din țară.

Codul galben de vreme rea intră în vigoare duminică, 23 iunie, la ora 14:00, și este valabil până luni dimineața, la ora 08:00.

Citește și: România se topește! Cod roșu de caniculă în Capitală și în mai multe județe din țară. Harta zonelor vizate

ploaie torentiala, cod galben, atentionare ANM

Hartă: cod galben de ploi torențiale

Zonele vizate de noul cod galben emis de ANM sunt următoarele: în Banat, Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică se poate manifesta pe arii restrânse și în Crișana, vestul Olteniei și a Maramureșului.

Vor fi intensificări de durată ale vântului, care vor atinge chiar și 70 de km/h, grindină și descărcări electrice. Pe arii restrânse pot să apară și vijeliile puternice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20, 30 l/mp. Pe arii restrânse cantitățile de apă pot să ajungă la peste 50 l/mp.

Este important de precizat că în București și 7 județe din România rămâne în vigoare codul portocaliu de caniculă. În București este valabil și mâine, 24 iunie, de la ora 10:00 și până la ora 10:00 în data de 25 iunie un cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat, cu temperaturi mai scăzute decât duminică, care nu o să mai depășească 36 de grade.

Citește și: Poți scăpa de firele albe și fără să te vopsești! Fructul minune care îți aduce părul la culoarea de altădată

ploaie torentiala, cod galben, atentionare ANM


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si