Close sidebar
Close sidebar

Codruta Kovesi a tras un semnal de alarma: "Multe companii din strainatate sunt implicate in coruptia din sanatate"

Gandul care probabil speria mai multa lume incepe sa prinda contur. Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat astazi ca in coruptia din sistemul de sanatate sunt implicate si companii straine.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sefa DNA spune ca asa reiese din investigatiile realizate pana acum de procurorii pe care ii are in subordine. "Investigatiile actuale ale DNA in dosarele pe care acum le avem in lucru ne arata ca faptele de coruptie se manifesta prin aceleasi actiuni repetitive. In lipsa unor masuri clare de prevenire si control, tipologia faptelor investigate si mecanismele care au permis savarsirea faptelor se repeta. Este necesara o abordare strategica de prevenire a coruptiei, mai ales cand vorbim de domenii care afecteaza direct viata cetatenilor, asa cum este domeniul sanatatii. in coruptia din sistemul de sanatate sunt implicate si firme sau companii straine, de aceea pentru DNA constituie o prioritate tragerea la raspundere penala atat a persoanelor juridice romane, dar si straine, care se ocupa de comercializarea medicamentelor si echipamentelor medicale.(...) Este important ca avem in lucru cauze in care cooperam cu parteneri institutionali din alte tari, care investigheaza si ei companiile,(...) iar schimbul de informatii este esential", a spus Kovesi.



Ea spune ca oamenii care sunt prinsi, anchetati si condamnati pentru coruptie ar trebui sa isi piarda functiile publice de care s-au folosit pentru obtinerea de foloase ilicite si militeaza pentru folosirea unor modalitati transparente de folosire a bugetului public.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii sunt prea speriați să deschidă mormântul primului împărat al Chinei. Ce au aflat când au citit cronicile istorice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI