Combinatia care te poate omori. Ce sa nu faci niciodata dupa ce ai baut bere
Alcoolul este un diuretic ceea se înseamna ca duce la deshidratare – si interfereaza cu capacitatea corpului de a-si regla temperatura. Alcoolul, de asemenea, dilata vasele de sânge, ceea ce face si caldura. De aceea, aceasta combinatie creste riscurile pentru sanatate putând duce inclusiv la deces.
“Alcoolul este un stres în plus pentru organism, fiindca îsi diminueaza capacitatile în conditiile în care este deja epuizat de caldura extrema.
În plus, alcoolul creste diureza, ceea ce înseamna ca accelereaza deshidratarea. Recomand sa nu consumati nici bauturi foarte reci pe canicula, pentru ca de asemenea se accentueaza deshidratarea. si cantitatile mari de cofeina sau bauturi dulci sunt contraindicate în zilele în care organismul este stresat”, sunt recomandarile medicului Alis Grasu, citat de doctorulzilei.ro.
În schimb, ea recomanda apa minerala, cea plata, sucurile naturale fara îndulcitori, ceaiurile neîndulcite sau putin îndulcite.
“La fel de hidratante ca apa sunt iaurtul si laptele batut. Ca fructe, sunt foarte bune pepenele, rosu si galben, visinele, piersicile etc.”, adauga medicul Alis Grasu.
Chiar si atletii pot suferi din cauza temperaturilor extreme, mai spun medicii. Sunt trei etape în care problemele se manifesta: mai întâi apar crampe cauzate de pierderea sodiului din cauza transpiratiei. A doua etapa este epuizarea cauzata de deshidratare.
Infarctul de la canicula, a treia si cea mai periculoasa etapa, poate duce la soc, cedarea organelor si deces. Retineti faptul ca si cantitati moderate de alcool – o doza pentru femei, doua pentru barbati – va expun la riscuri pe vreme caniculara. Cel mai sigur este sa va abtineti de la alcool.
Nu în ultimul rând, nu asteptati pâna când va este sete pentru a va hidrata.
Beti doi-trei litri de lichide pe zi, preferabil la fiecare 15 minute. Cum poate fi mortala combinatia baie si alcool.
Persoanele care consuma alcool când afara termometrele indica temperaturi extrem de ridicate si aleg sa se racoreasca cu o baie rece risca sa-si piarda viata. Statisticile arata ca alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenti si adulti.
Alcoolul altereaza vazul, vorbirea, viteza de reactie si echilibrul. Aceste persoane nu pot sa reactioneze la stimulii externi, respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a sti daca este mult prea rece pentru ca organismul sa o poata suporta. Temperatura ridicata a corpului data de consumul de alcool poate determina blocarea musculaturii în contact cu apa rece si astfel ati va fi imposibil sa înoti. Este cunoscut si faptul ca persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel vor ignora distanta la care înoata.

De aceea, aceasta combinatie creste riscurile pentru sanatate putând duce inclusiv la deces.

“Alcoolul este un stres în plus pentru organism, fiindca îsi diminueaza capacitatile în conditiile în care este deja epuizat de caldura extrema. În plus, alcoolul creste diureza, ceea ce înseamna ca accelereaza deshidratarea. Recomand sa nu consumati nici bauturi foarte reci pe canicula, pentru ca de asemenea se accentueaza deshidratarea. si cantitatile mari de cofeina sau bauturi dulci sunt contraindicate în zilele în care organismul este stresat”, sunt recomandarile medicului Alis Grasu, citat de doctorulzilei.ro.

În schimb, ea recomanda apa minerala, cea plata, sucurile naturale fara îndulcitori, ceaiurile neîndulcite sau putin îndulcite. “La fel de hidratante ca apa sunt iaurtul si laptele batut. Ca fructe, sunt foarte bune pepenele, rosu si galben, visinele, piersicile etc.”, adauga medicul Alis Grasu.

Chiar si atletii pot suferi din cauza temperaturilor extreme, mai spun medicii. Sunt trei etape în care problemele se manifesta: mai întâi apar crampe cauzate de pierderea sodiului din cauza transpiratiei. A doua etapa este epuizarea cauzata de deshidratare. Infarctul de la canicula, a treia si cea mai periculoasa etapa, poate duce la soc, cedarea organelor si deces. Retineti faptul ca si cantitati moderate de alcool – o doza pentru femei, doua pentru barbati – va expun la riscuri pe vreme caniculara. Cel mai sigur este sa va abtineti de la alcool.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Nu în ultimul rând, nu asteptati pâna când va este sete pentru a va hidrata. Beti doi-trei litri de lichide pe zi, preferabil la fiecare 15 minute. Cum poate fi mortala combinatia baie si alcool.

Persoanele care consuma alcool când afara termometrele indica temperaturi extrem de ridicate si aleg sa se racoreasca cu o baie rece risca sa-si piarda viata. Statisticile arata ca alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenti si adulti.
Alcoolul altereaza vazul, vorbirea, viteza de reactie si echilibrul. Aceste persoane nu pot sa reactioneze la stimulii externi,

respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a sti daca este mult prea rece pentru ca organismul sa o poata suporta. Temperatura ridicata a corpului data de consumul de alcool poate determina blocarea musculaturii în contact cu apa rece si astfel ati va fi imposibil sa înoti. Este cunoscut si faptul ca persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel vor ignora distanta la care înoata.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si