Close sidebar
Close sidebar

Companiile din România ar putea primi gazul cu porția. Ce se va întâmpla cu consumatorii casnici

Companiile din România vor primi gazul raționalizat, din această iarnă, în cazul în care țara noastră nu va importa suficiente gaze naturale.

Diana Bostan,

Gaze naturale România

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În contextul războiul dintre Rusia și Ucraina, guvernul României i-a în calcul mai multe variante privind alimentarea companiilor cu gaze.

Companiile din România ar putea primi gazul raționalizat

Potrivit unor surse din Guvern, România nu dispune de suficiente gaze naturale, iar din acest motiv ar putea fi luată în calcul raționalizarea gazelor pentru agenții economici.

Citeste si: VIDEO- Reducerea cu 50 de bani a litrului de carburanți, aprobată de Guvern. De când intră în vigoare ieftinirea la pompă

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nicolae Ciucă a explicat că țara noastră își asigura necesarul de gaze în procent de aproape 90%, în acest moment.

Guvernul a vorbit și despre ce se va întâmpla cu consumatorii casnici

„Este esenţial să asigurăm cantităţile care să permită atât aprovizionarea cetăţenilor, cât şi derularea în bune condiţii a activităţilor industriale.

După începerea exploatării la Marea Neagră, care a suplimentat cu zece la sută capacităţile interne de producţie de gaze naturale, eforturile instituţiilor şi companiilor responsabile trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie din depozite", a subliniat premierul, conform sursei citate.

Citeste si: VIDEO- Tot mai mulți șoferi își montează instalații de gaz pe mașină, din cauza prețului ridicat la carburant

"Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect să limităm în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raționalizare pentru companii, nu pentrru casnici”, potrivit aceloraşi surse.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI