Close sidebar
Close sidebar

Conditii jalnice de invatamant intr-o scoala din Romania. Parintii dau bani ca institutia sa se repare, dar ploua grav in clase

Si cu banii luaţi, şi cu copiii în pericol! Dacă vi s-a spus că, învăţămîntul de stat e gratuit, ei bine, aţi fost minţiţi!

,


DISTRIBUIE
acest articol

Au simţit-o pe pielea lor ,mai mulţi părinţi din judeţele Suceava şi Braşov, după ce an de an, au plătit reparaţiile şcolilor, s-au trezit că, micuţii învaţă cu umbrelele în clase şi printre găleţi, ori de cîte ori plouă. "Este strigator la cer ca copilul sa vina la gradionita sis a stea cu umbrella in cap. Trebuie sa asteptam sa se intample o nenorocire, o catastrofa ca sa se sesizeze autoritatile?!", spun parintii.

Oare mai marii din ministerul educatiei si-ar lasa copiii sa invete aici?  Si asa? Nici parintii din Salcea nu i-ar lasa, dar, nu au incotro!

In clasa, cei mici stau sub umbrela, iar la picioare tin galeti ca sa adune apa. Prin acoperisul ciuruit, ploaia cade ca afara! "Cat timp nu ploua, conditiile sunt mai acceptabile. De ani de zile dureaza aceasta poveste ni s-a tot promis", spune Carmen Boiculesei, invatatoare aici.

  "S-a transmis o notoficare catre directiunea scolii salcea prin care trebuie sa mute gradinita in scoala varatec", spune viceprimarul.

De ani de zile, lucrarile sunt taraganate. Abia acum, in al 12 lea ceas au fost luate si masurile. De maine, cei mici vor fi mutati intr-o alta cladire, pentru ca cea in care au functionat pana acum, peticita din banii parintilor si ai dascalilor, e un real pericol.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

La fel se intampla si in Chichish, dar cui sa-i pese? "Sincer mi-e frica pentru ca acolo sunt sticle. Am mai renovat noi acolo ca san u mai fie sticle, dar no, copilul alearga, fuge.", spune educatoarea. In fiecare dimineata, oamenii ii lasa copiii cu inima stransa, la poarta cladirii.

Teoria o stim cu totii, si inca bine! Chipurile, invatamantul de stat e obligatoriu si gratuit.

In fapt, realitatea e alta. De la celebrul fond al clasei, rechizite si unifrome, cei care-si duc copiii aici platesc din prorpiul buzunar si reparatiile, ca scoala sa cada peste cei mici. "Tavanele noi le-am facut, parintii.18.32+ 18.46 anul asta a facut barbatul la doamna educatoare si apa si curentul.", spun parintii.

Cat de normal e ca scoala sa fie carpita pe cheltuiala parintilor am vrut sa aflam chiar de la primar. Ascultati si dumneavoastra ce raspuns halucinant ne-a dat! "Ala se poate repara, deci nu e mare scofala! Pe motiv ca s-a cerut retrocedarea si e interzis orice investitie.", spune primarul de aici.

Din banii autoritatilor, dar nu si cand investitia e facuta din banii parintilor. Atunci, se pot face, fara niciun fel de problema!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI