Multă lume nu ştie însă leuşteanul are şi contraindicaţii, pe lângă o serie lungă de beneficii pentru sănătate. Iată cine nu ar trebui să pună leuşean în ciorba pe care o prepară acasă!

Contraindicaţii leuşten: Ce trebuie să ştiţi?

Leuşteanul este bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal, ce are o puternică acţiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-aterogenetică și proprietăţi anti-cancerigene.

Citeste si: Otravă pură care îți distruge oasele. O bei în fiecare zi fără a ști cât de toxică este pentru organism

Frunzele de leuştean conţin uleiuri volatile aromatice, vitaminele A şi C. De asemenea, cumarina (compus chimic cu gust amar) prezentă în frunzele de leuştean are efecte pozitive în caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoză, astm, favorizează reducerea tumorilor şi a inflamațiilor şi suprimă pofta de mancare.

Leustean
Leustean

Efect iritativ

Însă, s-a observat un efect iritativ al leuşteanului, administrat în cantităţi mari şi pe perioade lungi de timp, în infecţiile renale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi VINETE dacă suferiţi de aceste boli!

De asemenea, leuşteanul nu se foloseşte în perioada sarcinii şi se foloseşte în cantităţi moderate (maximum 3 g pe zi de frunze proaspete) în timpul alăptării.

Ce beneficii are leuşteanul?

Leusteanul poate trata durerea si umflarea (inflamatia) tractului urinar inferior. De asemenea, aceasta planta poate preveni pietrele la rinichi si poate creste fluxul de urina atunci cand pacientii sufera de infectii urinare sau retentie de lichide.

Contraindicatii leustean
Contraindicatii leustean

Citeste si: Planta banală care conține mai multă vitamina C decât lămâia. Costă doar un leu!

Leusteanul este, de asemenea, utilizat pentru indigestie, arsuri la stomac, balonare, gaze intestinale, perioade menstruale neregulate, dureri in gat, icter, malarie, pleurezie (lichid in jurul plamanului), guta, dureri articulare (reumatism) si dureri de cap de tipul migrenelor. De asemenea, are efect expectorant pentru ca poate descompune mucusul in timpul afectiunilor respiratorii.

Citeste si: Ardeiul iute are proprietăți extraordinare. Care sunt acestea?

Substantele active din leustean sporesc eliminarea apei prin urina, reduc spasmele si pot ajuta la combaterea infectiilor, conform https://sfaturimedicale.ro/leustean/


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si