Close sidebar
Close sidebar

Copil mușcat de șarpe, într-un cartier central al Devei. Mama: ”Ar fi mușcătură de viperă”

Un băiat de 13 ani din Deva a fost muşcat de o viperă, în timp ce se juca în faţa blocului. A fost dus de urgenţă la spital unde i s-a administrat ser antiviperin, apoi a fost transferat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit medicilor, pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva, joi seară, în jurul orei 22.30.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22.30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu din Timişoara. Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgenţă”, a declarat Delia Băda, manager al SJU Deva.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

”Se presupune că ar fi mușcătură de viperă, iar umflătura a evoluat foarte agresiv. Am mers la Urgența din Deva, unde i-au făcut ser antiviperin și, după aproximativ o oră, ne-au trimis la Timișoara, cu ambulanță cu medic. Pe drum a avut frisoane, iar mâna i se umflase foarte tare.

Citeste si: Un bărbat a fost muşcat de o viperă la Vatra Dornei. A fost solicitat elicopterul SMURD

La Timișoara am mers tot la urgență, unde i-au făcut mai multe analize, i-au dat perfuzii și ne-au transferat pe secția de Chirurgie. M-au contactat mai mulți părinți, inclusiv din zona de case de la poalele Cetății, care mi-au spus că și la ei în curți au apărut șerpi care par a fi vipere.

Am stabilit să ne adresăm cu o petiție la primărie, poate se rezolvă ceva”, a declarat Daniela Lupaș, conform ziardehunedoara.ro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI