Close sidebar
Close sidebar

Coronavirusul supravieţuieşte nouă ore pe piele, de cinci ori mai mult decât gripa

Un studiu arată cât timp supraviețuiește COVID-19 pe piele. Virusul rezistă de cinci ori mai mult decât gripa.

Georgiana Balaban,

Cât rezistă Sars-cov-2 pe pielea umană. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Coronavirusul rămâne activ pe piele timp de nouă ore, au constatat cercetătorii japonezi, care confirmă necesitatea spălării frecvente a mâinilor în lupta împotriva pandemiei Covid-19. Spre deosebire de coronavirus, agentul patogen care provoacă gripa supravieţuieşte pe piele aproximativ 1,8 ore, se arată într-un studiu publicat în jurnalul Clinical Infectious Diseases, potrivit AFP.

Cât de periculos este COVID-19 

“Supravieţuirea timp de nouă ore a SARS-CoV-2 pe pielea omului poate creşte riscul de transmitere prin contact comparativ cu virusul gripal A, accelerând astfel pandemia”, se arată în studiu.

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate de la specimene de autopsie la aproximativ o zi de la deces. Coronavirusul şi virusul gripal devin inactive în 15 secunde, prin aplicarea etanolului, care este utilizat în dezinfectanţii pentru mâini.

Citeste si: Un fost primar bolnav de COVID a reușit să fugă din spital, după ce s-a luptat fizic cu două asistente care încercau să-l oprească. Momentul halucinant a fost filmat VIDEO

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Citeste si: O familie întreagă răpusă de COVID-19. Opt membri loviți de teribilul virus

Coronavirus timp de nouă ore pe piele. [Sursa foto: PixaBay]

“Supravieţuirea de mai lungă durată a SARS-CoV-2 pe piele creşte riscul transmiterii prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce riscul”, se menţionează în studiu.

Studiul susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de spălare în mod regulat şi corect a mâinilor pentru limitarea transmiterii virusului.

De la startul pandemiei şi până acum, la nivel global s-au înregistrat 39,6 milioane de cazuri de infectare şi 1.109.838 de decese cauzate de Covid-19.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI