Băiețelul a fost diagnosticat suplimentar cu boala Kawasaki, o afecţiune gravă care ar putea fi declanşată chiar de coronavirus, informează Observator News

În prezent, copilul se află la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” din Capitală, iar doctorii depun eforturi uriașe ca să îi salveze viața.

Citeste si: Dragoș Bucur, infectat cu noul coronavirus. Care este starea actorului

"Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică", a declarat Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru, prima reacţie după numărul record de cazuri de COVID-19

"E primul caz din România, dar o să fie bine"

Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, iar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor, din păcate, însă, boala i-a afectat grav plămânii.

Diana Zaharia, medic Unitatea de Primiri Urgențe Spitalul Gomoiu, a explicat cazul: "Un copil cu o infecţie cu covid spre finalizare care a făcut o infecţie bacteriană peste.

E primul caz din România, dar o să fie bine".

Citeste si: De ce a explodat astăzi numărul cazurilor de COVID-19? Explicaţia dată de un medic de renume

S-a aflat de ce unii copii pot face forme grave de COVID-19

Cercetători de la Spitalul Pediatric Bambino Gesu, de la Vatican, au descoperit mecanismul ce provoacă răspunsul inflamator grav la copiii cu COVID-19, confundat iniţial cu boala Kawasaki, deschzând astfel calea unui diagnostic precoce cu teste specifice şi unui tratament.

La începutul pandemiei de SARS-Cov2 copiii păreau practic imuni la consecinţele noului coronavirus, însă ulterior s-a văzut că unii dintre ei pot dezvolta o  formă gravă de inflamaţie sistemică, MIS-C (Multisystem Inflammatory Syndrome in Children), ce provoacă o inflamare a vaselor sanguine şi probleme cardiace şi intestinale.

Citeste si: S-a urcat în autobuz cu un șarpe în loc de mască. "Când l-am văzut că mișcă, am țipat"

„Aceste rezultate reprezintă o descoperire importantă pentru alegerea unui tratament pentru inflamarea sistemică asociată infecţiei cu SARS-CoV2 şi bolii Kawasaki într-un mod mai precis şi bazat pe evidenţe”, a declarat Paolo Palma, responsabil al studiului, citat de Agerpres.

Tratament cu imunoglobuline în doze ridicate 

Rezultatele evidenţiază un tratament cu imunoglobuline în doze ridicate pentru a limita efectul anticorpilor- Anakinra şi Cortizon- în faze incipiente pentru a bloca o inflamaţie secundară. Este în schimb contraindicat tratamentul cu tocilizumab şi cu medicamente anti-TNF (împotriva factorului de necroză tumorală).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si