Momente emoționante la priveghiul scriitorului Dinu Săraru! Cortegiul cu trupul neînsuflețit al acestuia a fost scos din Foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional, în aplauzele celor care au venit să-și ia rămas bun de la acesta.

Mai departe, sicriul a fost purtat pe umeri de militari până la mașina care îl va duce la Râmnicu Vâlcea. Acolo, cei care l-au cunoscut îi pot aduce un omagiu la Arhiepiscopia Râmnicului, acolo unde ÎPS Varsanufie, episcopul Râmnicului, va oficia, în această seară, începând cu ora 19:00 o slujbă specială. 

Înmormântare Dinu Săraru

El este Dinu Săraru.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Antena 3 CNN]

Citește și: Prima reacție a ministrului educației, în cazul copilului agresat în toaleta școlii, în București. Ligia Deca: "Comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur"

Unde va fi înmormântat Dinu Săraru?

Mâine, 5 martie, va avea loc înmormântarea scriitorului Dinu Săraru, la Slătioara, Vâlcea, la Casa Memorială care îi poartă numele, așa cum de altfel și-a dorit. Slujba va avea la loc la ora 09:00, la Catedrala Arhiepiscopală.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dinu Săraru, scriitor și om de teatru s-a stins din viață pe data de 2 martie, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul Universitar din București. De asemenea, acesta a fost directorul Teatrului Național, Teatrului Mic și Teatrului foarte Mic din București, dramaturg, eseist, publicist, romancier și membru al Uniunii Scriitorilor din România. 

Înmormântare Dinu Săraru

Dinu Săraru va fi condus pe ultimul drum, marți, 5 martie.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Destin teribil! Miruna, o studentă la Medicină a pierdut lupta cu viața la 19 ani

Soția sa, Viviana și fiicele sale, Ruxandra și Alexandra i-au fost alături în toate momentele dificile.

Alexandra Săraru a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook, chiar cu o zi înainte de ziua ei.

"Tată, te iubesc mai presus de viață mea, te rog, fă un pact cu Dumnezeu și revino-ți, peste o zi este aniversarea mea și mi-ai face cel mai frumos cadou din lume. Comand și aripioare cu miere, așa cum îți plac! Te rog, te rog, mă rog", a scris aceasta.

Dinu Săraru primit de două ori Medalia Meritul Cultural şi o dată cu ordinul omonim. În 2002 i-a fost acordată distincţia de Cavaler al Ordinului Naţional "Steaua României".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si