1 din 4 | Crema de zahăr ars. Cum se prepară corect unul dintre cele mai iubite deserturi
2 din 4 | Crema de zahăr ars. Cum se prepară corect unul dintre cele mai iubite deserturi
3 din 4 | Crema de zahăr ars. Cum se prepară corect unul dintre cele mai iubite deserturi
4 din 4 | Crema de zahăr ars. Cum se prepară corect unul dintre cele mai iubite deserturi
Crema de zahăr ars este desertul preferat de milioane de români. Rețeta are însă secretele ei. Vi le dezvăluim astăzi!
Crema de zahăr ars. Ingrediente:
1 litru lapte
6 ouă
1 praf sare
150 g zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
Citeste si: Omleta cu brânză. Secretele celui mai delicios preparat pentru micul dejun
Crema de zahăr ars. Mod de preparare:
Mai întâi, se pune laptele la fiert cu cele 3 plicuri de zahăr vanilat și 100 g zahăr.
Între timp, se face caramelul cu restul de zahăr, apoi se toarnă în forma dorită și se așteaptă să se răcească.
Citeste si: Pleşcăviţă reţetă sârbească: Cea mai delicioasă reţetă
Crema de zahăr ars. După ce laptele a dat în clocot, se ia cratiță de pe foc și se bat cele 6 ouă, apoi se pun în lapte. Trebuie amestecat continuu cu telul.
Turnați compoziția peste zaharul ars.
Citeste si: Salată Kale. Adevărul despre această legumă pe care puţină lume îl ştie!
Vasul cu această compoziție se pune într-o cratiță sau tavă mai mare, în care se pune apă. Se dă la cuptor, la aproximativ 180°C, timp de 40 de minute.
Crema de zahăr ars. După ce crema s-a răcit, se răstoarnă pe un platou.