
1 din 4 | Plescavita reteta sarbeasca

2 din 4 | Plescavita reteta sarbeasca

3 din 4 | Plescavita reteta sarbeasca

4 din 4 | Plescavita reteta sarbeasca
Pleşcăviţă reţetă sârbească. Plejskavica sau Pleşcăviţa este o specialitate sarbeasca, un fel de hamburger facut dintr-un amestec de carne de vita si de porc.
Pleşcăviţă reţetă sârbească. Vă propunem o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, din Clisura Dunării, mai exact de la Şviniţa, judeţul Mehedinţi, acolo unde trăieşte o comunitate mare de etnici sârbi. Reţeta se găseşte în cartea „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”, scrisă de Narcisa-Alexandra Ştiucă, potrivit adevarul.ro.
Pleşcăviţa este un preparat din carne tocată, coaptă pe grătar.
In mod traditional se serveste cu avjar si cu inele de ceapa, uneori fiind pus chiar intr-o chifla.
Citeste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri

Pleşcăviţă reţetă sârbească. Iată cum se prepară
Ingrediente:
- 300 gr carne tocata porc
- 300 gr carne tocata vita
- 1 ceapa mare
- 2-3 catei usturoi
- cimbru
- nucsoara
- sare, piper
Citeste si: Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul
Pleşcăviţă reţetă sârbească. Mod de preparare
Punem carnea intr-un bol. Adaugam ceapa tocata marunt si calita in doua linguri de ulei si usturoiul pisat.

Asezonam cu sare, piper, cimbru, nucsoara si Vegeta. Framantam bine aluatul cu mainile pana rezulta o compozitie omogena, conform caietulcuretete.ro.
Cu mainile umede formam sase chiftele pe care le aplatizam.
Le punem pe gratarul incins sau pe grill. Si le lasam pana se rumenesc.
Se servesc cu ajvar.
Citeste si: Ceafa de porc. Adevărul despre această carne extrem de iubită de români. Mai consumi?

Pleşcăviţă reţetă sârbească. Ce este ajvar-ul?
Ajvar este un preparat sarbo-croat similar cu zacusca noastra.
Este numit si "caviarul saracului" si se se serveste alaturi de plescavita, cevapi, kebab, sau alte preparate pe baza de carne.Ingrediente:
- 1/2 kg vinete
- 1 kg ardei rosii
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei usturoi
- 1-2 linguri otet
- 100 ml ulei de masline
- sare, piper
- boia de ardei
Citeste si: Pate de casă. Cum se prepară cel mai sănătos pate de ficat. Uită de conservele din supermarket!
Tocam marunt vinetele ssi ardeii sau daca vreti sa aibe consistenta unei paste ii puteti baga la robot. Adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.Asezonam cu sare, piper boia si usuroi. Frecam cu ulei.
Adaugam otet dupa gust.

Pleşcăviţă reţetă sârbească. Cum se serveşte
Pleşcăviţa poate avea grosimea între 0,5 – 1 cm, iar diametrul poate varia între 10-20 cm.
Se poate servi cu garnitură de cartofi prăjiţi tăiaţi rondele şi felii de ceapă crudă sau se poate pune între două turte coapte, numite pogăcele, preparatul având astfel aspectul unui hamburger.
Citeste si: Pui pe sticlă. Rețetă rapidă la cuptor. Gust delicios
În aluatul de carne se mai pot pune şi alte condimente, în funcţie de gusturi (cardamon, nucşoară).