Omleta cu brânză. Ingrediente:

2 ouă mari 

un pic de sare

un pic de piper

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

35 de grame de brânză brie

30 de grame de brânză cheddar (sau caşcaval de bună calitate) dat pe răzătoarea mare

30 de grame de brânză gruyere feliată foarte subţire.

Omleta cu brânză

Citeste si: Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete

Omleta cu brânză. Cum se prepară:

Începe prin a mărunţi brânza brie, cu tot cu coajă, adaugă ouăle, un vârf de linguriţă de sare şi puţin piper. Pune totul în blender şi omogenizează compoziţia. Dacă mai rămân câteva firicele de coajă de brie, nu e nicio problemă – se vor topi la gătit.

Omleta cu brânză

Citeste si: Ouă de prepeliță. Ce trebuie să știi despre ele înainte de a le cumpăra. Ce produc în organismul tău

Omleta cu brânză. În timp ce pregăteai ouăle, tigaia ta era pusă la încins, la flacără medie. Fără să o ungi cu ceva, pune un strat de brânză cheddar în ea şi aşteaptă un pic, până ce grăsimea începe să se separe, iar brânza devine ca o dantelă. Încet, pentru a nu strica dantelăria, toarnă compoziţia de ouă peste brânza din tigaie.

Citeste si: Rețeță ciorbă de perișoare. Secretul care o face extrem de gustoasă

Omleta cu brânză

Acum dă pace tigăii şi lasă omleta să se facă dar nu de tot. Când începe să se întărească pe margini dar încâ este puţin moale în interior, adaugă feliile de brânză gruyere pe toată suprafaţa omletei şi las-o astfel învelită până ce ouăle s-au gătit. Cu o spatulă, desprinde omleta de marginea tigăii şi ruleaz-o până arată aşa, ca o semilună.

Citeste si: Cum sa gatesti spanacul congelat: 4 retete rapide

Omleta cu brânză. Mai aşteaptă 30 de secunde, să fi sigură că s-a topit toată brânza şi scoate omleta pe o farfurie. O poţi garnisi cu ceapă verde tăiată mărunt sau cu frunzuliţe de pătrunjel şi o serveşti, desigur, cu pâine proaspătă, poate chiar puţin prăjită, scrie bzi.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si