Omleta cu brânză. Secretele celui mai delicios preparat pentru micul dejun
Omleta cu brânză. Deși pare ușor de preparat, omleta are secretele ei. Vă prezentăm azi cum se face omleta perfectă!
Omleta cu brânză. Ingrediente:
2 ouă mari
un pic de sare
un pic de piper
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
35 de grame de brânză brie
30 de grame de brânză cheddar (sau caşcaval de bună calitate) dat pe răzătoarea mare
30 de grame de brânză gruyere feliată foarte subţire.
Omleta cu brânză. Cum se prepară:
Începe prin a mărunţi brânza brie, cu tot cu coajă, adaugă ouăle, un vârf de linguriţă de sare şi puţin piper. Pune totul în blender şi omogenizează compoziţia. Dacă mai rămân câteva firicele de coajă de brie, nu e nicio problemă – se vor topi la gătit.
Omleta cu brânză. În timp ce pregăteai ouăle, tigaia ta era pusă la încins, la flacără medie. Fără să o ungi cu ceva, pune un strat de brânză cheddar în ea şi aşteaptă un pic, până ce grăsimea începe să se separe, iar brânza devine ca o dantelă. Încet, pentru a nu strica dantelăria, toarnă compoziţia de ouă peste brânza din tigaie.
Acum dă pace tigăii şi lasă omleta să se facă dar nu de tot. Când începe să se întărească pe margini dar încâ este puţin moale în interior, adaugă feliile de brânză gruyere pe toată suprafaţa omletei şi las-o astfel învelită până ce ouăle s-au gătit. Cu o spatulă, desprinde omleta de marginea tigăii şi ruleaz-o până arată aşa, ca o semilună.
Omleta cu brânză. Mai aşteaptă 30 de secunde, să fi sigură că s-a topit toată brânza şi scoate omleta pe o farfurie. O poţi garnisi cu ceapă verde tăiată mărunt sau cu frunzuliţe de pătrunjel şi o serveşti, desigur, cu pâine proaspătă, poate chiar puţin prăjită, scrie bzi.ro.