Primăria Capitalei a publicat pe site-ul propriu un  Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în Municipiul București, începând cu anul 2023. Conform acestui document, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie. 

Citeste si: Altarele lăcașurilor de cult, ascunzătoare pentru ţigările de contrabandă: ,,Au o organizare militară"

Pentru a se pune în acord cu această prevederea legală imperativă, autoritățile locale intenționează să majoreze taxele și impozitele din București începând cu 1 ianuarie 2023. 

Cu cât vor crește taxele și impozitele locale în București din 2023

Primăria Capitalei a comunicat că proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2023 prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 5,1%.

Citeste si: Taxa de raft, aproape jumătate din preț

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anunțul referitor la elaborarea proiectului de act normativ este suspus procedurii de dezbatere publică timp de 30 de zile lucrătoare, cu termen: 05.04.2022.

Proiectul de act normativ, cu documentaţia de bază, poate fi consultat aici. Până la data de 14.03.2022, se pot  trimite în scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind taxele și impozitele pentru anul viitor. 

Impozit redus cu 95% pentru mijloacele de transport hibride 

Bonificația pentru cei care vor plăti toate taxele pe anul viitor până la 31 martie 2023 este de 10 procente din sumă. De asemenea, în cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu 95%.

Lista completă a tuturor taxelor și impozitelor percepute de Primăria Capitalei de la 1 ianuarie 2023 poate fi văzută aici.

Cum au crescut taxele și impozitele în ultimii ani

În 2022, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 2,6%, conform indicelui inflaţiei, în 2021, taxele şi impozitele locale au fost indexate cu 3,8%, iar pentru anul 2020 cu 4,6%.

Primăria Capitalei a precizat anul trecut că indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6% echivalează, pentru locuinţe persoane fizice rezidente, cu o creştere de 4- 7 lei pentru garsonieră; 4- 9 lei pentru un apartament cu două camere; 7- 12 lei pentru un apartament cu trei camere; 9- 18 lei pentru un apartament cu patru camere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si