Close sidebar
Close sidebar

Crestinii sarbatoresc astazi Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Ce trebuie sa faceti astazi pentru a va feri de rele si de boli, dar si pentru a avea belsug in case

Incepem saptamana cu o zi magica! Astazi, credininciosii sarbatoresc "Intrarea Maicii Domnului in Biserica", cunoscuta si ca "Sarbatoarea Luminii". Este o zi in care se iarta pacatele, fetele isi afla ursitul, iar ologii se pot vindeca. Iata tot ce trebuie sa faceti astazi, pentru a va feri de rele si de boli, dar si pentru a avea belsug in case. ##VIDEO35167##

,


DISTRIBUIE
acest articol

"Intrarea Maicii Domnului in Biserica" este sarbatorita de credinciosi atat in biserica, cu slujba si rugaciuni, dar si prin traditii. Astazi ne amintim de Fecioara Maria, care la varsta de trei ani a fost adusa la templul din Ierusalim, de catre parintii ei.

Ortodocsii iau parte la Sfanta Liturghie si cinstesc aceasta zi prin rugaciune, aduc bucate de post, peshte si lumanari, pe care preotii le sfintesc. Se spune ca toti cei care respecta aceasta sarbatoare vor avea parte de sanatate, de bucurii si de reusite, iar in anul urmator vor avea hambarele pline si belsug în gospodarie.

In traditia populara, sarbatoarea poarta numele de "Ovidenie" sau "Sarbatoarea Luminii" si se crede ca, astazi, se deschid Cerurile, se fac farmece si descantece, fetele nemaritate isi pot afla ursitul, iar cei cu sufletul curat pot intelege graiul animalelor.

Se spune ca aceasta zi este una magica si ca daca pui la icoane un vas de apa si aprinzi o lumanare, apa poate fi buna de leac.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Totodata, in aceasa zi trebuie sa ai grija de copiii sarmani si de cei nebotezati. Astazi se impart nuci, colaci si turte cu malai. In aceasta zi de sarbatoare nu trebuie sa tii suparare si nici sa nu speli haine.

Fiind prima dezlegare de la inceputul postului, cei care manaca astazi peste vor avea parte de sanatate si fericire in anul ce urmeaza.

Tot astazi, in ziua in care Maica Domnului a intrat in biserica, traditia spune ca trebuie sa cerem iertarea celor carora le-am gresit si sa-i iertam ce cei care ne-au gresit.

Pentru reusita copiilor din familie, parintii trebuie sa tina candela aprinsa intreaga zi, iar, unde este cazul, focul sa arda in caminul familiei toata noaptea care va urma.

Este o zi sfanta, in care miracolele se pot infiripa. Traditia spune ca astazi ologii se pot vindeca.

Daca vrem sa aflam cum va fi iarna aceasta, astazi se prevesteste vremea. Traditia populara spune ca daca astazi va ninge, ne asteapta o iarna lunga si grea.

Daca, in schimb, ziua aceasta va fi innorata, peste anul care va urma, vor veni epidemii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI