Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Criză alimentară fără precedent în România? Ce a transmis președintele Klaus Iohannis

Conflictul armat din Ucraina poate produce o criză alimentară fără precedent în mai multe state din Europa, între care și România. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care vrea să liniștească populația în acest sens.

Albert Matei,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Războiul dintre Rusia și Ucraina și sancțiunile care au fost impuse Federației Ruse produc modificări la prețurile alimentare și totodată îngreunează aprovizionarea magazinelor. 

Criză alimentară fără precedent în Europa

Totodată, specialiștii spun că această criză se va resimți inclusiv în SUA, potrivit declarațiilor făcute de președintele american Joe Biden. 

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că războiul din Ucraina riscă să producă o criză alimentară ce poate afecta mai multe state din Africa și din Orient. 

Citeste si: Tot mai aproape de o criză alimentară

Președintele Iohannis, despre criza alimentară: „România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme”

Joi, 24 martie, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România are o situație bună în ceea ce privește agricultura și nu crede că vor apărea probleme în țara noastră. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- România, în pragul unei crize alimentare? Ce spun specialiștii

„Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar îmi plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi, dacă ne gândim doar că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi Ucraina sau cel puţin până acum s-a produs în Rusia şi putem să ne dăm seama că deja de aici este posibil să apară

o problemă în aprovizionare”, a fost declarația făcută de președintele Klaus Iohannis la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European.

Criză alimentară fără precedent în România? Ce a transmis președintele Klaus Iohannis

[Sursa foto: PixaBay]

România, ferită de probleme?

„România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme. Însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţurile alimentelor”,  a completat șeful statului. 

Citeste si: De ce se scumpește uleiul. România este campioana Uniunii Europene la producția de floarea-soarelui

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI