Guvernul a aprobat un ajutor de stat pentru producătorii afectați de secetă și de prețurile uriașe la energie și carburanți.

„S-a intervenit pentru a da fermierilor acel ajutor privind calamitatea culturilor care au fost însămâțate în toamnă. Pentru a stimula procesarea producțiilor, știm cu toții când concurența pe piață este acerbă, am intervenit pentru a da procesatorilor un grant de până la 500.000 de euro”,

a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii, la Realitatea PLUS.

Citește și: Mugur Isărescu aduce vești proaste despre scumpirile de la finalul anului

Criza vine după cel mai secetos an

„Luarea unor măsuri pentru a nu risca să rămânem fără grâu, făină și ulei, urmărind săptămânal exporturile și necesarul pentru România, să o blocăm și controla permanent”, a afirmat Dragoș Frumosu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Această criză vine după cel mai secetos an, când mii de hectare de grâu au fost compromise. Alimentele s-au scumpit cu peste 20%, iar cele mai mari prețuri sunt la ulei, făină și zahăr.

Citește și: Încă un an cu scumpiri greu de suportat

Mugur Isărescu aduce vești proaste despre scumpirile de la finalul anului

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. 

Estimările BNR  prezentate luni de Mugur Isărescu  sunt cu aproape trei puncte procentuale mai pesimiste privind rata inflației din acest an. 

Citește și:  Românii, tot mai neglijenți cu mâncarea

BNR estima în august 2022 o inflaţie de 13,9% pentru finalul anului, iar acum prognoza merge către 16,3%. Veștile nu sunt bune nici pentru anul viitor. De la o inflație anuală de 7,5%, estimată anterior de BNR pentru 2023, Isărescu a anunțat azi o creștere previzionată până la 11,2%. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si