"Pentru sărbătorile de anul acesta la Casa Albă, sperăm să surprindem spiritul întruchipat în însăși ideea Americii: Noi, oamenii (We the People)", a scris Jill Biden pe Twitter.

Într-un mesaj separat postat, de asemenea, pe Twitter, soția lui Joe Biden a scris:

"Pe măsură ce țara noastră se adună de sărbători, tradițiile pot varia, dar valorile noastre comune americane- credința în posibilități, optimism și unitate- persistă în fiecare sezon. Cameră cu cameră, vizitatorilor li se va aminti ceea ce ne aduce împreună în perioada sărbătorilor și pe tot parcursul anului"- Jill Biden.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Preşedintele american Joe Biden a semnat luni un memorandum care înăspreşte pedepsele pentru responsabilitatea în cazurile de violenţă sexuală în zonele de conflict şi insistă ca astfel de agresiuni să justifice emiterea de sancţiuni împotriva autorilor lor, relatează Agerpres.

Decizie istorică luată de Casa Albă

SUA nu acceptă argumentul că o astfel de agresiune constituie un "cost inevitabil" al conflictului armat şi subliniază că, pentru a o preveni, doreşte să ajute victimele "prin toate măsurile disponibile, fie ele juridice, diplomatice sau financiare", potrivit memorandumului.

Documentul solicită utilizarea sancţiunilor şi a altor tipuri de restricţii şi instrumente şi în cazurile de responsabilitate dovedită pentru violenţa sexuală în zonele de conflict, la fel ca în alte abuzuri asupra drepturilor omului.

O sursă oficială din administraţia SUA a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă telefonice, că este prima oară când Departamentul de Stat, Trezoreria şi unele agenţii federaleau fost îndemnate să ia în considerare astfel de acte de violenţă sexuală ca motiv de sancţiuni.

Cu toate că în prezent diferite organisme îi pot sancţiona pe cei responsabili de încălcări grave ale drepturilor omului, aceste dispoziţii sunt foarte puţin utilizate, iar decalajul este considerat "deosebit de îngrijorător" într-un moment în care agresiunile sexuale împotriva femeilor şi fetelor "proliferează la nivel global" în zonele de conflict.

"Este suficient să ne uităm la ceea ce se întâmplă în Ucraina pentru a vedea cât de important poate fi acest memorandum prezidenţial", susţine administraţia americană.

ONU estimează că la fiecare denunţ de viol într-o zonă de conflict, alte 10 până la 20 de cazuri nu sunt raportate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si